Obavijesti

News

Komentari 23

Radnici Brodosplita od DIV-a traže 25 posto dionica škvera

Radnici Brodosplita od DIV-a traže 25 posto dionica škvera
1

Škverani od DIV-a traže 6.400 kn otpremnine po godini staža onima koji odlaze, a 25 posto dionica radnicima koji ostaju. S kupoprodajnim ugovorom su zadovoljni

VIDEO

Radnici splitskog škvera traže od budućeg vlasnika, Samoborskog DIV-a, 6.400 kuna otpremnine po godini staža onima koji odlaze, a 25 posto dionica radnicima koji ostaju.

Naime, u četvrtak bi se u Zagrebu trebao potpisati kupoprodajni ugovor, a možda i takozvani "socijalni sporazum" koji bi radnicima splitskog škvera garantirao dodatnu zaštitu.

U socijalnom sporazumu sindikati traže 6.400 kuna otpremnine po godini rada u škveru za radnike koji odlaze. 

Puno je zanimljiviji zahtjev u kojem od vlasnika DIV-a traže da radnicima koji ostanu na poslu ustupi kao zalog dobre volje 25 posto dionica splitskog brodogradilišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su iz DIV-a već najavili kako će zainteresiranim radnicima prodati 25 posto dionica, sindikati traže da im ih vlasnik ustupi:

- Nije realno očekivati da radnici u ovim teškim financijskim vremenima kupe te dionice. Iako sada izgleda da budućem vlasniku to nije u interesu, mi očekujemo da ih on ustupi radnicima koji ostanu raditi kao zalog dobre volje. Poznato je da dobru tvrtku čine dobri i zadovoljni radnici - rekao nam je Joško Franić iz sindikata metalaca.

Ipak je teško očekivati da se budući vlasnik iz čista mira odrekne četvrtine dionica, a osim toga sindikati više na to i ne mogu utjecati. Naime, ako DIV ne kupi škver, splitsko brodogradilište ići će u stečaj, odnosno likvidaciju.

Inače, sindikati su dobili na uvid nacrt kupoprodajnog ugovora splitskog brodogradilišta s kojim su, kako su nam rekli, vrlo zadovoljni.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1