Obavijesti

News

Komentari 0

Radnici Cesta Šibenik najavili novi prosvjed: 'Borit ćemo se'

Radnici Cesta Šibenik najavili novi prosvjed: 'Borit ćemo se'

Novi prosvjed radnici su najavili za četvrtak ispred sjedišta Šibensko-kninske županije od čijeg čelnika Marka Jelića traže isplatu čitave plaće za lipanj ali i razrješenje direktora Miljkovića

VIDEO

Stotinjak radnika županijske tvrtke Ceste Šibenik, koji su od ponedjeljka u spontanoj obustavi rada najavilo je za četvrtak novi prosvjed, zahtijevajući ostavku direktora Roberta Miljkovića koji je odlučio da im se ne plati vrijeme provedeno u štrajku u kojem su bili tijekom lipnja.

Novi prosvjed radnici su najavili za četvrtak ispred sjedišta Šibensko-kninske županije od čijeg čelnika Marka Jelića traže isplatu čitave plaće za lipanj ali i razrješenje direktora Miljkovića. Tvrde da će se nakon ispunjenja tih uvjeta vratiti na posao.

Djelatnici splitskih sudova održali novu prosvjedu šetnju: 'Hitno je sve, samo povišica ne'
Djelatnici splitskih sudova održali  novu prosvjedu šetnju: 'Hitno je sve, samo povišica ne'

Podršku radnicima u utorak je u Šibeniku na konferenciji za novinare dao predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel, koji je upozorio da suradnja s Miljkovićem nije moguća.

"Svjesni smo činjenice da naša obustava rada nije u skladu sa Zakonom o radu te da možemo snositi posljedice takvog čina, no na taj potez nas je prisililo ponašanje direktora Miljkovića s kojim svakodnevna komunikacija, suradnja i zajedničko obavljanje radnih zadataka nisu mogući”, poručio je okupljenim radnicima čelnik SSSH-a.

Radnici su odlučili nastaviti sa započetim aktivnostima do ispunjenja uvjeta, ali će nastaviti obavljati hitne poslove kako ne bi ugrozili sigurnost na cestama.

VIDEO Pravosudni djelatnici su prosvjedovali kod NSK nakon odluke Vlade o smanjenju plaća
VIDEO Pravosudni djelatnici su  prosvjedovali kod NSK nakon odluke Vlade o smanjenju plaća

"Borit ću se do kraja. Ne bojim se ničeg. Svi smo tu gdje jesmo, ili ćemo svi biti pukovnici ili ćemo biti pokojnici", poručio je predstavnik radnika u Nadzorom odboru Robert Savić.

Radnicima će prema njihovim tvrdnjama plaća za mjesec lipanj u kojem su štrajkali tri tjedna biti manja od minimalca. Jedan od radnika upozorio je da su svi u istom problemu i da nemaju za hranu.

"Budemo li se mi naganjali tko će platiti, kad će platiti, mi ostajemo nigdje. Nije problem pričekati drugu plaću, ali banke zovu, hipoteke. Došli smo u fazu da nemamo", rekao je.

'Dadilja' Fran Drescher držala je emotivan govor na prosvjedu: 'Direktori im zarađuju milijune'
'Dadilja' Fran Drescher držala je emotivan govor na prosvjedu: 'Direktori im zarađuju milijune'

Radnike je podržao i predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak. "Jasno je da smo došli jer radnicima nije isplaćena plaća kako je dogovoreno. Za štrajk je kriv direktor, župan, lanac koji je doveo do ovog da se danas radnici prže na suncu", kazao je.

Radnici tvrtke Ceste Šibenik prekinuli su štrajk nakon što su sa županom Jelićem 4. srpnja potpisali sporazum o početku pregovora o novom kolektivnom ugovoru. Dogovoreno je tada da se sporni Pravilnik o radu i Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova povuče i stavi u mirovanje te da će se u međuvremenu primjenjivati postojeći kolektivni ugovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...