Obavijesti

News

Komentari 4

Radnici: Hitno isplatiti plaće i omogućiti završetak brodova

Radnici: Hitno isplatiti plaće i omogućiti završetak brodova
1

Šoljić je naglasio da su trećemajci zahvalni na mnogobrojnim humanitarnima akcijama, u kojima se prikupljala pomoć za njih, ali i da se se ne mire s time da su bespomoćni socijalni slučajevi

VIDEO

Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Brodogradilišta 3. maj Juraj Šoljić, koji je i predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja, uputio je u ponedjeljak otvoreno pismo vladi, u kojemu je još jednom apelirao da se radnicima hitno isplate neisplaćene plaće te da se omogući dovršetak brodova u trećemajskoj luci i na navozu.

"S obzirom da je kriza u 3. maju, na koju sam ukazivao još prije dvije godine, upozoravajući da će se dogoditi upravo ovo što ovih dana proživljavamo, dosegla svoj apsolutni vrhunac i u pogledu nepoduzimanja da se završe započeti brodovi i u pogledu višemjesečne neisplate plaća radnicima, ovim putem apeliram još jednom da se radnicima najhitnije isplate neisplaćene plaće te da se osigura nabavka opreme potrebne za dovršetak brodova koje 3. maj ima u svojoj opremnoj luci i na navozu," naveo je Šoljić.

Ističe i kako radnici traže nastavak proizvodnje i rada u brodogradilištu kako bi zaslužili svoje plaće.
Šoljić je naglasio da su trećemajci zahvalni na mnogobrojnim humanitarnima akcijama, u kojima se prikupljala pomoć za njih, ali i da se se ne mire s time da su bespomoćni socijalni slučajevi. "Umjesto toga zahtijevamo da nam se omogući dostojan život unutar vlastite domovine i zarađivanje za život radom u 3. maju. Ne želimo da se nastavi negativan i krajnje zabrinjavajući trend iseljavanja iz Hrvatske zbog egzistencijalnih razloga," naveo je.

Šoljić smatra kako nitko u Hrvatskoj ne može i ne smije zanemariti da je 3. maj u kontekstu svojeg restrukturiranja bio grubo izigran, oštećen i prevaren od svog vlasnika, Uljanika, kao i svih onih koji su Uljanik trebali nadzirati. Naglašava da je umjesto restrukturiranja u 3. maju provedeno uništenje kadrovskih, proizvodnih i financijskih resursa, za što nitko još nije odgovarao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Unatoč tomu, 3. maj i danas ima stručnosti i znanja za nastavak poslovanja, što se vidi i po interesu svih potencijalnih strateških partnera iskazanom u posljednjih nekoliko mjeseci," ocijenio je Šoljić. Nada se, kaže, da u Hrvatskoj ipak postoji netko tko vodi računa o tome što se događa u brodogradnji kao i da Vlada neće dozvoliti njezino gašenje na Kvarneru.

Ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj prošlog tjedna je na Trgovačkom sudu u Rijeci ponovno odgođeno i zakazano za 28. ožujka, do kada će se pričekati dogovor, koji se o isplati plaća i nastavku proizvodnje, pokušava postići između resornih ministarstava, odabranog strateškog partnera i Uljanika. Ne riješi li se pitanje isplate radničkih plaća, izgledan je stečaj.

S odgodom ročišta suglasili su se predstavnici radnika i sindikata, kao i privremeni stečajni upravitelj Zdravko Čupković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...