Obavijesti

News

Komentari 1

Radnicima Jadrankamena su uplatili dio plaće za siječanj

Radnicima Jadrankamena su uplatili dio plaće za siječanj
1

Udruga dioničara Jadrankamena podnijela je prijave zbog nesavjesnog poslovanja protiv Bruna Orešara, predsjednika NO tvrke, te četvorice bivših šefova Uprave

VIDEO

U Jadrankamenu imenovan je novi direktor, a radnicima su uplatili 40 posto zaostale plaće za siječanj, te će uskoro dobiti i ostatak. Time su okončane dnevne jednosatne obustave rada u pogonima u Pučišćima, vadi se kamen iz kamenoloma, a u dvije smjene se obrađuje.

U međuvremenu Udruga dioničara Jadrankamena podnijela je prijave zbog nesavjesnog gospodarskog poslovanja protiv Bruna Orešara, predsjednika NO tvrke, te četvorice bivših predsjednika Uprave. No, i Orešar, čija tvrtka Orbis Holding ima 21 posto dionica te bračke tvrke, je podnio kaznenu prijavu protiv njih. 

- Ne znam zašto se moje ime nalazi na kaznenoj prijavi budući da pod nijednom točkom prijave Nadzorni odbor nema ovlasti djelovati, a i sve ostale točke su navedene na, po meni nedopustiv i općenit način te su kao takve u potpunosti neprihvatljive i neutemeljene. Udruga malih dioničara uopće nije djelovala 10 godina nego se reoformila na zakonom upitan način, nakon 10 godina nerada - poručio je Bruno Orešar.

Kazneno je prijavio nedozvoljeno iznošenje lažnih glasina Udruge malih dioničara. 

- U medijima su tvrdili da  zastupaju 16% malih dioničara, a istina je da oni nikada nisu zastupali više od maksimalno 5 malih dioničara od ukupnih 380. To je manje od  1,31% ukupnih dioničara, s time da se u periodu od  2003. godine do 2010. godine nisu pojavljivali na skupštinama društva - kazao je Orešar.

Dioničari, koji imaju 16 postotni udjel u Jadrankamenu, nekadašnje čelnike, između ostalog, terete za pranje i izvlačenje novca iz Jadrankamena, nezakonitosti u privatizaciji, isplate na crno kod prodaje kamena. Također, smatraju ih odgovornima jer se radnicima 19 mjeseci ne uplaćuju doprinosi, a dioničarima oko 10 milijuna dividendi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...