Obavijesti

News

Komentari 40

Radoš: Progura li SDP porez na nekretnine HNS ide iz Vlade

Radoš: Progura li SDP porez na nekretnine HNS ide iz Vlade
1

No, vjerujem da do napuštanja Vlade neće doći jer logično je da ministar Linić i premijer Milanović respektiraju strateške interese svog partnera, rekao je Radoš

VIDEO

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš u intervjuu za Jutarnji list rekao je kako je HNS i dalje protiv temeljnog prijedloga zakona o porezu na nekretnine na kojem inzistira koalicijski partner SDP, ali kako vjeruje da zbog toga HNS ipak neće izaći iz koalicije.

- HNS ostaje na istim stajalištima na kojima smo bili. I ako ne dođe do bitnih promjena tog zakona, nećemo ga moći podržati - rekao je Radoš u intervjuu za Jutarnji list. Dodao je kako takav zakon nije dobro donositi u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Na pitanje bi li zakon mogao dovesti u pitanje vladajuću koaliciju, Radoš je rekao kako je ovo jedan od strateških zakona i jedino što HNS želi jest da se uvažava njegovo stajalište. jer koji bi inače bio smisao koalicije.

- No, vjerujem da do napuštanja Vlade neće doći jer logično je da ministar Slavko Linić i premijer Zoran Milanović respektiraju strateške interese svog strateškog koalicijskog partnera. Uostalom, uvjeren sam da donošenje tog zakona u ovim okolnostima nije interes Vlade u cjelini - rekao je Radoš.

Komentirao je neslužbene izvore iz Vlade koji tvrde da će premijer smijeniti HNS-ovog šefa Janafa Dragana Kovačevića zbog kritika na račun ministra Linića. Radoš je rekao da nema nikakvih informacija da premijer želi smijeniti Kovačevića.

Kazao je i kako HNS 'načelno stoji' iza šefa HEP-a Zlatka Koračevića za kojeg se spominje da će ministar gospodarstva zatražiti njegovu smjenu. 

- Svi direktori javnih poduzeća, a pogotovo oni iz redova HNS-a moraju pokazati rezultate. Samo temeljem toga može doći do osporavanja nečije pozicije na mjestu direktora - rekao je.

Kazao je kako su u koaliciji kontinuirana iskrenja, što je prirodno za svaku koaliciju, te je ocijenio kako možda treba pronaći neke mehanizme usklađivanja različitih stavova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo