Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Rađenović: Opet sam primao pozive kao i kada su me tukli

Medika je izgubila posao opskrbe lijekovima koji je u 6 mjeseci donosio 50 mil. kn prometa. Tvrde da je na javnom natječaju bilo nezakonitosti. Prijavili su Rađenovića

HTV
Foto: HTV
6 komentara

Primao sam pozive da dam posao Mediki. Sve je to dio pritiska, kakvog sam doživio i sa Zagrebačkim cestama, a svi znaju kako je to završilo. Sada sam ga doživio još jačim intenzitetom, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb, Igor Rađenović u Dnevniku 3 HTV-a. Objasnio je da mu nisu prijetili, no da su mu "prijateljski" sugerirali.

Podsjetimo, Medika je izgubila posao opskrbe lijekovima zagrebačkoj Gradskoj ljekarni, koji je u pola godine donosio 50 milijuna kuna prometa. Tvrde da je na pozivnom javnom natječaju bilo nezakonitosti te su prijavili Rađenovića Uskoku. 

Odvjetnik Medike Veljko Miljević rekao je kako su njegovi klijenti 3.veljače pregledali svu dokumentaciju i našli dovoljno dokaza da posumnjaju u odluku Upravnog vijeća i da podnesu prijavu.

- Natječaj je trajao od 18. do 24 siječnja. Nakon što je stručna grupa otvorila sve ponude u 13.30 sati i napravila zapisnik koji se ne može mijenjati, u 15.13 sati je došla e-mail poruka u kojoj Oktal Pharma dopunjuje svoju ponudu u jednom bitnom dijelu. To je bila dovoljna sumnja za podnošenje kaznene prijave - objasnio je Miljević.

Rađenović mu je odgovorio kako je on taj dan imao temperaturu i ležao u krevetu te da uopće nije bio u vijeću. Napomenuo je da je on transparentan i otvoren, a da u emisiju HTV-a nije došao nitko od menadžera Medike nego su poslali odvjetnika.

- Menadžeri bježe od mene, ali sve je to dio pritiska. No, ja ne želim posustati. Papiri govore sami za sebe - rekao je Rađenović. Tvrdi da je odabrana ponuda 20 posto povoljnija, ljekarne će u pola godine uštedjeti 1,4 milijuna kuna.

>>> Sučeljavanje pogledajte OVDJE

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message