News

Komentari 1

Ranko Ostojić uoči izbora dao ostavku na mjesto predsjednik županijskog odbora SDP-a

Ranko Ostojić uoči izbora dao ostavku na mjesto predsjednik županijskog odbora SDP-a

Svojim stranačkim kolegama napisao da "s gnušanjem odbija sudjelovati u daljnjem procesu", a razlog taj što se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje na unutarstranačkim izborima

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog odbora SDP-a Ranko Ostojić dao je ostavku na to mjesto, a Hini je u subotu izjavio kako je razlog jer se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje na unutarstranačkim izborima, odnosno pitanje plaćanja visine članarine.

Izbori u svim lokalnim organizacijama SDP-a održat će se 27. studenoga.

U elektronskoj poruci Ostojić je svojim stranačkim kolegama napisao da "s gnušanjem odbija sudjelovati u daljnjem procesu" zato što je Statutarna komisija SDP-a odbila njegov prigovor i uvažila žalbu njegovog protukandidata Nikše Peronje iz Jelse. Peronja se žalio jer ga je Ostojić, kako kaže, namjeravao diskvalificirati iz izborne utrke i to zbog stranačke članarine koju plaća, a za koju Ostojić smatra da je preniska.

Ostojić je za Hinu rekao da je razlog njegove ostavke zato što se ne slaže da se ne poštuju kriteriji utvrđeni za kandidiranje.

Ostojićev protukandidat Nikša Peronja navodno je trebao plaćati veću stranačku članarinu, kao načelnik Jelse.

"Nemam ja problem s izborima, ali već godinama toleriranje neplatiša, kao i u ovom slučaju, gdje čelnik lokalne samouprave (načelnik općine Jelsa) sam sebi odredi članarinu četiri puta manju od propisane za mene nije prihvatljivo. Ishod svega ćemo vidjeti na sjednici Predsjedništva SDP-a koja je sazvana za utorak", izjavio je Ostojić.

Na telefonski pokušaj Hine prozvani Nikša Peronje nije bio dostupan za izjavu.

Najčitaniji članci