Obavijesti

News

Komentari 81

Raskol oko Kolinde: Tomašić namjerava napustiti HSP AS?

Raskol oko Kolinde: Tomašić namjerava napustiti HSP AS?
1

Predsjednica HSP AS-a izjavila je u utorak za Novi list da i dalje podržava Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu, ali da od HDZ-a očekuje "partnersko ponašanje"

VIDEO

Predsjednica HSP AS-a Ruža Tomašić izjavila je u utorak za Novi list da i dalje podržava Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu Republike, ali i naglasila da s tim u vezi od HDZ-a očekuje "partnersko ponašanje".

- Ako žele da dam konkretnu podršku gospođi Grabar Kitarović, onda se sa mnom trebaju dogovoriti. Ne očekuju valjda da će me nazvati dan prije da se pojavim na nekom skupu i još mi pritom reći što moram govoriti – izjavila je Tomašić.

Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić rekao je da će njihova stranka održati tri motivacijska skupa s članovima kako bi iskazali podršku Grabar Kitarović.

Inače, Tomašić i Ćorić imali su prije nekoliko tjedana javni sukob oko toga treba li podržati HDZ-ovo protivljenje uvođenju preferencijalnog glasovanja. Ćorić je bio za HDZ dok se Tomašić izjasnila za preferencijalno glasovanje.

Razmijenili su tada teške riječi, a konačni će ishod ovog sukoba, o kojem izravno ovisi i sastav HDZ-ove koalicije, biti poznati u subotu 8. studenog kada će se održati sjednica predsjedništva HSP AS-a na kojoj će se raspravljati o odnosima u stranci.

Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s Ćorićem napusti stranku i na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Tomašić je rekla da do ''sljedećih izbora ima jako puno vremena''.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.