Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
268 komentara

Palfi: Vjerojatno sam meta ja jer sam supruga Ivana Sinčića

Vladimira Palfi kaže da nije aktivirala saborski mandat jer je to ne interesira. Nada se da ova trenutna situacija nije kraj Živog zida i da će uspjeti 'nadrasti dječje igre'

Foto: N1
268 komentara

Nadam se da ovo nije kraj Živog zida. Postojimo dugi niz godina, prošli smo toliko toga zajedno i vjerujem da ovo nije kraj i da može nadrasti dječje igre, rekla je Vladimira Palfi za N1. Na pitanje može li nastaviti dalje s Pernarom i Bunjcem rekla je da ne zna gdje je problem. 

- Voljela bih znati. Vidjela sam puno oprečnih izjava. S nama malo komuniciraju - rekla je Palfi.

Na pitanje je li ona strah i trepet u stranci, kaže kako nema utjecaj na njihove govore.

- Naša stranačka politika kreira se 90 posto vremena njihovim saborskim govorima. Imamo puno povjerenje u svoje saborske zastupnike i oni taj posao dobro odrađuju. Moj posao je bio organizacija konferencija i sastanaka - izjavila je.

PERNAR OBJAVIO: 'Moje vrijeme u Živom zidu je gotovo, mene lažno optužuju'

Palfi je rekla kako je za Europski parlament dala svoj prijedlog kao i svi ostali te da je Sinčić uzeo liste i složio konačni popis.

- Nakon izbora Bunjac je u našu Viber grupu napisao da želi u Europski parlament - rekla je Palfi i dodala da mu je Pernar odgovorio da to nije dobra ideja, jer bi značilo da ona mora ići u Sabor što ne želi. Tvrdi i da je Bunjac ustrajao na tome da on treba ići u Europski parlament. Kaže da je Bunjca prije sastanka u nedjelju molila da ne stavlja Sinčića u pat poziciju, ali da joj je odgovorio da 'ima tešku poziciju' i da ga pusti da ode.

Na Pernarove istupe kaže da ih ne može protumačiti.

- Nisam ga aktivirala, mene saborski mandat ne interesira - rekla je na pitanje o tome je li aktivirala mandat. Dodaje kako je tu samo kao podrška suprugu.

Zagreb:  Živi zid predstavio svoju èetvrtu toèku programa RASPAD ŽIVOG ZIDA Sinčić se obratio kada i Bunjac: 'Oni to rade zbog novca i moći'

- Gospodin Pernar često zna reći stvari u afektu i često nastupa iracionalno pa se predomisli - kaže Palfi na pitanje o političkoj sudbini Pernara i Bunjca i dodaje da joj je prije dva dana napisao da je voli. 

- Ako je Živi zid jedna osoba, onda nema budućnosti  - rekla je o Pernaru.

- Nikome ništa ne zamjeram. Politika je stresan posao i nikome nije lako. Ivan je emotivno reagirao zato što nije bio na listi za Europski parlament - rekla je.  Pojasnila je da Pernar ne bi imao stranačku zamjenu u Saboru i da su zato odlučili da on ne ide u Europski parlament te da je on jako dobar zastupnik.

Za Bunjca također kaže da mu ne zamjera ništa i dodaje da se svašta može reći u afektu. Tvrdi da ne ovisi o njoj njegova politička sudbina. 

- Ne znam zašto sam ja meta. Pretpostavljam da je zato jer sam Sinčićeva žena - rekla je i dodala da o njemu i stranačkim tijelima ovisi što će biti. Tvrdi i kako ona nije objavila snimku Bunjčeva i Vuletićeva obračuna.

- Voljela bih da se jedan i drugi ispričaju, i da predsjednik kaže ako je činio greške i da sjednu za stol - rekla je. Na pitanje oko unutarstranačkih izbora kaže da su u pat poziciji dok se ne sastane Glavni odbor stranke.

Na pitanje o referendumskoj incijativi Živog zida rekla je kako je njena informacija da imaju dovoljno potpisa.

Zagreb: Vodstvo Živog zida objasnilo ostavku Branimira Bunjca PROGOVORIO BUNJAC: 'Urlali su, zavrtali mi ruku, u mom srcu Vladimira je umrla'

Uoči gostovanja u N1 za Jutarnji je rekla da nije pratila današnje obraćanje Branimira Bunjca i da je za optužbe doznala od novinara. A na pitanje je li ona siva eminencija stranke i da se odluke ne mogu donositi bez nje odgovorila je: 

 "To bi značilo da sam zaslužna da je Živi zid od aktivističkog pokreta postao europarlamentarna stranka. Ako je tako, onda sam ponosna"

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message