News

Komentari 20

Raskomadao je Kim pa dijelove tijela s utezima bacio u zaljev

Raskomadao je Kim pa dijelove tijela s utezima bacio u zaljev

Tužitelji tvrde da je maštao o zlostavljanju, ubijanju i komadanju žene. Vjeruju da je Madsen svezao svoju žrtvu prije nego što ju je pretukao, izbo nožem u području genitalija i naposljetku usmrtio

Ekscentrični izumitelj ili sadist i ubojica? U četvrtak u Kopenhagenu počinje suđenje Peteru Madsenu, danskom samoukom inženjeru optuženom za gnusno ubojstvo švedske novinarke Kim Wall.

Na suđenju bi se trebalo utvrditi što se točno dogodilo na Madsenovoj podmornici lanjskog 10. kolovoza i rasvijetliti osobine čovjeka sposobna počiniti tako mučan zločin. 

Peter Madsen (47) bio je dobro poznat u Danskoj i prije uhićenja. Znali su ga kao izumitelja koji sanjari o istraživanju nepoznatih svjetova. Izgradio je svoju podmornicu i planirao privatno putovanje u svemir. 

Sada je suočen s mogućom doživotnom kaznom zatvora za ubojstvo s predumišljajem, oskvrnuće pokojnika i seksualni napad na Wall, koja mu je pravila društvo na podmornici pišući o njemu članak za novine. 

Tužitelji tvrde da se radi o 'kontrol freeku' koji je maštao o zlostavljanju, ubijanju i komadanju žene. 

Vjeruju da je Madsen svezao svoju žrtvu prije nego što ju je pretukao, nekoliko puta izbo nožem u području genitalija i naposljetku usmrtio. Zatim joj je raskomadao tijelo, a dijelove, glavu, ruke, noge i torzo stavio u zasebne vrećice koje je opterećene utezima bacio na dno zaljeva pokraj Kopenhagena. 

Tužitelji smatraju da je sve isplanirao unaprijed jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu. 

Uvjereni su i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, dekapitirane i žive spaljene. Istražitelji su takve filmove pronašli u njegovom računalu. 

Madsen tvrdi da filmovi nisu njegovi i niječe da je namjerno ubio Wall. Svoju verziju priče nekoliko je puta mijenjao, ali ustraje u tome da je novinarka umrla nesretnim slučajem, udarivši snažno glavom u neki željezni dio podmornice pri naglom manevru. 

Tvrdi da se tada uspaničario, raskomadao joj dijelove tijela i bacio ih preko palube. 

Prokletstvo na Nautilusu

Peter Langkjaer Madsen odrastao je u gradiću Saebyju, 100 km zapadno od Kopenhagena. Roditelji su mu se razveli kad mu je bilo šest, a Madsen je nastavio živjeti s ocem, kojeg je opisao kao autoritarnog i nasilnog. 

"Kada razmišljam o svom ocu, razmišljam o tome kako su se morala osjećati njemačka djeca s očevima zapovjednicima koncentracijskih logora", rekao je Madsen u biografiji koju je 2014. objavio novinar Thomas Djursing.

S 15 godina osnovao je prvu tvrtku kako bi mogao kupovati dijelove za gradnju rakete.  Studirao je za inženjera, ali je odustao kada je mislio da je naučio dovoljno o gradnji podmornica i raketa. 

"Moja je strast pronalazak načina za putovanje u nepoznate svjetove", rekao je jednom. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Godine 2008. porinuo je Nautilus, tada najveću privatnu podmornicu na svijetu.  Tri godine poslije uspješno je lansirao raketu s plutajuće platforme u Baltičkom moru. Madsen je navodno imao otvoreni brak, a neke njegove bivše djevojke danskim su medijima rekle da je bio sklon sadomazohizmu i erotskoj asfiksiji. 

Njegov polubrat Benny Langkjaer Egeso rekao je prošle godine da je Madsen "jako čudan, ali i vrlo otvoren i drag".

Neki drugi ga, međutim, opisuju mnogo crnje, kao neuravnoteženu osobu s naglim promjenama raspoloženja i poremećajem osobnosti. 

"Sukobi ga slijede cijeli život. Teško se slagao s drugim ljudima, ima velike ambicije, a sve želi napraviti po svom", tvrdi Djursing.

Njegovo partnerstvo u razvoju raketa s bivšim dizajnerom NASA-e Kristianom von Bengtsonom raspalo se 2014. godine. 

"Svjestan sam da je moj temperament kriv za Kristianov odlazak.  Žao mi je zbog toga", priznao je tada.

Posvadio se i s 25 volontera koji su mu pomogli u gradnji Nautilusa. 

"Prokletstvo je na Nautilusu", napisao je tada svojim suradnicima. "A to prokletstvo sam ja. Ondje neće biti mira dokle god postojim", dodao je proročanski.

Najčitaniji članci