Obavijesti

News

Komentari 102

Banjalučka policija raspisala je tjeralicu za Davidovim ocem!

Banjalučka policija raspisala je tjeralicu za Davidovim ocem!
3

Banjolučka policijska uprava priopćenjem je potvrdila raspisivanje tjeralice navodeći samo inicijale osoba za kojima se traga pri čemu je jedan od njih označen kao D.D.

VIDEO

Policija Republike Srpske raspisala je tjeralicu za Davorom Dragičevićem i još troje ljudi povezanih sa skupinom "Pravda za Davida" koje tereti zbog kršenja odredbi zakona o javnom okupljanju i kaznenih djela, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Banjolučka policijska uprava priopćenjem je potvrdila raspisivanje tjeralice navodeći samo inicijale osoba za kojima se traga pri čemu je jedan od njih označen kao D.D.

Mediji navode kako je riječ upravo o Davoru Dragičeviću, ocu mladića Davida koji je u 21. godini pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku ove godine, a njegova smrt nerazjašnjena je i nakon devet mjeseci istrage što je i potaknulo masovne prosvjede koji su se pretvorili u svojevrsnu pobunu protiv režima Milorada Dodika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:04
'Žao mi je, ali moram otkazati javni doček Nove u Banjoj Luci'
'Žao mi je, ali moram otkazati javni doček Nove u Banjoj Luci'

Ostale osobe za kojima traga policija, prema medijskim navodima, su Stefan Blagić, istaknuti aktivist i vođa oporbenog pokreta "Restart Srpska", te aktivisti skupine "Pravda za Davida" Stela Milanović, Aleksandar Gluvić i Njegoš Tomić.

"Sumnjiče se za počinjenje kaznenih djela i prekršaja", stoji u priopćenju Policijske uprave Banja Luka u kojemu se ističe kako će kako se biti poduzete sve raspoložive mjere radi njihova privođenja.

Ranije je uhićeno još nekoliko aktivista skupine "Pravda za Davida".

Davidovog oca nisu uhitili, a Dodik želi zabraniti prosvjede
Davidovog oca nisu uhitili, a Dodik želi  zabraniti prosvjede

Davor Dragičević nije se pojavio u javnosti od nedjelje navečer kada ga je policija zajedno s još nekoliko desetaka prosvjednika otjerala s Trga Krajine kamo su stigli kako bi nastavili prosvjede započete ranije tijekom dana.

Tisuće prosvjednika prije toga su u koloni prošle banjolučkim ulicama tražeći ostavku ministra unutarnjih poslova  RS Dragana Lukača kojega krive za policijsko nasilje.

Pri tom su onemogućili održavanje koncerta Harisa Džinovića a zbog napetog stanja u Banjoj Luci gradonačelnik Igor Radjočić otkazao je javni doček Nove godine kao i sve druge planirane koncerte na otvorenome u ponedjeljak.

Policija zabranila sve prosvjede skupine 'Pravda za Davida'

Policija u Banjoj Luci objavila je u ponedjeljak kako je zabranila sve eventualne nove prosvjede skupine "Pravda za Davida" u tom gradu, optuživši njene pripadnike da su kršitelji zakona i najavljujući da će biti uhićeni svi koji se usude prekršiti tu zabranu.

- Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, počinjenja kaznenih djela, sprječavanja normalnog odvijanja prometa te nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju RS-a, sva buduća javna okupljanja skupine 'Pravda za Davida' će biti spriječena i prekinuta, sukladno zakonu o javnom okupljanju RS-a, a sudionici takvog javnog okupljanja bit će sankcionirani - stoji u priopćenju koje je u ponedjeljak dostavljeno medijima iz banjolučke policije.

Iz policije su samo još jednom potvrdili kako su uhitili "određeni broj osoba" pod sumnjom da su u nedjelju tijekom prosvjeda u Banjoj Luci prekršili javni red i mir i počinili kaznena djela no nisu naveli koliko je točno privedenih.

Odvjetnik Milan Malešević koji zastupa skupinu "Pravda za Davida" izjavio je u ponedjeljak kako je bio svjedok policijske brutalnosti nad uhićenim prosvjednicima.

Kazao je kako je u policijskoj postaji u Banjoj Luci u nedjelju navečer osobno vidio uhićene prosvjednike koji su s lisičinama na rukama bili satima prisiljeni stajati prislonjeni uz zid.

- Nakon tri ili četiri sata skinute su im lisičine i dopušteno im je sjesti - kazao je Malešević za BN televiziju iz Bijeljine koju je predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik optužio za "subverzivne aktivnosti" i pri tom pozvao sve "Srbe koji su domoljubi" da prestanu u njoj raditi. 

Odvjetnik Malešević tvrdi kako su neki od uhićenih u policijskom pritvoru zadržani i po 12 sati pri čemu od njih nije tražena niti izjava.

- Meni to govori kako se provodi pritisak na ljude koji su spremni i dalje se boriti za pravdu i istinu - kazao je Malešević dodajući kako očekuje nastavak represije i nova uhićenja.

Policija Republike Srpske u ponedjeljak je potvrdila kako je raspisala tjeralice za četiri osobe, uključujući i Davora Dragičevića, oca mladića Davida čija je smrt u ožujku potaknula dosad najmasovnije prosvjede protiv režima Milorada Dodika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti