Obavijesti

News

Komentari 27

'Žao mi je, ali moram otkazati javni doček Nove u Banjoj Luci'

'Žao mi je, ali moram otkazati javni doček Nove u Banjoj Luci'
1

'Slučaj 'Dragičević' treba riješiti, ali ne neredima. Grad ne želi dati povod nijednom incidentu zbog čega večeras neće biti nikakvih koncerata, poručio je gradonačelnik Banja Luke

VIDEO

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je u ponedjeljak da u tom gradu neće biti planiranih novogodišnjih koncerata i proslave kako bi se izbjegli mogući izgredi i ponavljanje sukoba zabilježenih dan ranije. Na izvanrednoj konferenciji za novinstvo sazvanoj nakon prosvjeda skupine "Pravda za Davida" održanih u nedjelju kada je intervenirala i policija nasilno rastjeravši prosvjednike Radojičić je kazao kako će taj grad po prvi put od rata "biti nijem". 

- Neka tu tišinu shvate oni koji trebaju riješiti slučaj 'Dragičević' - kazao je gradonačenik.

Davidovog oca nisu uhitili, a Dodik želi zabraniti prosvjede
Davidovog oca nisu uhitili, a Dodik želi  zabraniti prosvjede

Radojčić je rekao da je u nedjelju navečer jedan odobreni skup održan bez problema i incidenata dok je drugi skup, odnosno novogodišnji koncert, onemogućen, javlja Klix.ba

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradonačelnik je otkazao proslavu Dječje nove godine, koja se trebala održati u podne kod Muzeja suvremene umjetnosti u Banjoj Luci kao i sve druge manifestacije za djecu koje su se trebale održati povodom proslave Nove godine.

- Jednostavno ne želim da ijedno dijete bude potencijalno ugroženo ili traumatizirano. Ne može se pretpostaviti kud će se kretati grupe i hoće li pokušati spriječiti druge događaje - kazao je Radojčić. 

Pokretanje videa...

01:27

Dodao je kako je od samog početka tražio da se riješi slučaj 'Dragičević', ali da su demonstracije danas otišle u drugom smjeru. Naveo je kako nije napravljen niti jedan korak koji bi provocirao. 

- Novogodišnji koncerti su pomaknuti na drugu lokaciju prije prosvjeda kako bi izbjegli bilo kakvu vrstu sukoba -  kazao je Radojičić. 

Istaknuo je kako se u skladu sa ustavom i zakonom može prosvjedovati, ali da i oni koji slave Novu godinu jednostavno imaju pravo da slave. Kako kaže, grad sa velikim brojem stanovnika može živjeti samo ako postoje razumijevanje i tolerancija. 

- Sinoć su prekršena pravila i sudionici jednog skupa onemogućili su drugi skup - rekao je Radojičić dodajući da je sinoć sretao ljude koji su se preplašeno sklanjali sa platoa. 

Gradonačelnik Banja Lule kazao je da je i u nedjelju navečer shvaćeno kako afirmacija Banja Luke nekima ne odgovora, odnosno da Banja Luka ne može biti dobra "prijestolnica Republike Srpske". 

- Zar za Dan RS-a treba okrenuti Srbe na Srbe i da što više ljudi razmišlja o iseljavanju? Pitam ljude koji su sinoć pokušali prodati kokice ili žvake jesu li odnijeli svojih 5 KM kući. Treba li vam dragi Banjalučani ovo što se dešava?  - zapitao je Radojičić. 

Istaknuo je da slučaj "Dragičević" treba riješiti, ali ne neredima. Pozvao je stanovnike Banja Luke da svi zajedno kažu policiji, istražnim tijelima i vlastima da se riješi ovaj slučaj, zatim da kažu ne incidentima, podjelama i stagnaciji. 

- Država treba raditi svoj posao i ne smije se skrivati kada ne treba i djelovati kada ne treba. U RS-u su izabrani organi vlasti i neka rade svoj posao u skladu sa ustavom i zakonom, u interesu svih građana RS-a - rekao je Radojičić. 

On je pozvao građane da ne podlegnu podjelama jer se građani mogu ujediniti u tome da svi traže rješenje slučaja "Dragičević" kao i da se ujedine u protivljenju sukoba. 

Što se tiče večerašnjeg koncerta Željka Samardžića i Nikole Rokvića, on je kazao da grad ne želi dati povod nijednom incidentu zbog čega neće biti nikakvih koncerata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag