Obavijesti

News

Komentari 17

Raspisali tjeralicu za ubojicom iz Stobreča i odredili pritvor

Raspisali tjeralicu za ubojicom iz Stobreča i odredili pritvor

Policija već sedam dana traži N. G. J. (24) iz Strožanca kojega sumnjiče za ubojstvo Torcidaša Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču. Nisu pronašli ni nož kojim je Blaževiću zadao smrtonosni ubod

VIDEO

Sedam dana nakon ubojstva Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču, županijsko državno odvjetništvo u Splitu, otvorilo je istragu protiv N. G. J. (24) iz Strožanca. Sumnjiče ga da je 11. kolovoza oko 4 sata ispred kafića Reket u Stobreču nož ubo Blažević u lijevu stranu prsa. Zadao mu je tešku i po život opasnu ozljedu od koje je Blažević preminuo u splitskoj bolnici u 4.50 sati. 

Nakon ubojstva N. G. J. je pobjegao uzevši nož kojim je zadao smrtonosni ubod te ga policija i dalje traži. Isred njegove kuće danonoćno dežuraju policajci. Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela. Kako je i dalje nedostupan pravosudnim organima, za N. G. J. su izdali tjeralicu. Čim ga lociraju, uhitit će ga i prevesti u pritvor u splitski zatvor. Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (18. 8. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. kolovoza 2017. oko 4,10 sati ispred caffe bara na području Županije splitsko-dalmatinske, neposredno nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1994.), nožem mu zadao ubodnu ranu lijevog prsišta odnosno tešku i po život opasnu ozljedu. Oštećeniku je na mjestu događaja pružena hitna liječnička pomoć i prevezen je u Klinički bolnički centar Split, ali je unatoč operaciji preminuo u 4,50 sati. 
Okrivljenik je nakon počinjenja kaznenog djela pobjegao s mjesta događaja i još uvijek je nedostupan pravosudnim tijelima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor temeljem navedenih zakonskih osnova. 
Temeljem rješenja o provođenju istrage i rješenja o određivanju istražnog zatvora, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, sukladno odredbama članka 38. stavak 2. i članka 566. stavak 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku, izdalo nalog za izdavanje tjeralice protiv okrivljenika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag