News

Komentari 27

Raspudić smatra da referendum nosi konsenzus, Bauk usporedio borbu s koronom i nogomet

Raspudić smatra da referendum nosi konsenzus, Bauk usporedio borbu s koronom i nogomet

Zastupnici Mosta prikupljaju potpise za referendum o covid potvrdama. Dio oporbe se slaže s njima, dio ne, a vladajući smatraju kako za tako nečim nema potrebe, a s tim se slažu i ustavni stručnjaci

U HRT-ovoj emisij Otvoreno vodila se žustra rasprava o covid potvrdama, dvotrećinskoj većini u Saboru i prijedlogu Mosta za referendum.

Ivan Ćelić iz HDZ-a rekao je kako Vlada uspješno balansira mjere.

- Oporbu bih podijelio u dvije skupine. Postoji ona veća koja se zalaže za cijepljenje i onaj drugi dio koji cijepljenje relativizira, koji se pridružuje prosvjednicima protiv covid potvrda. Stavio bih distinkciju između te dvije skupine - rekao je Ćelić.

Replicirao mu je Mostov Nino Raspudić koji kaže kako je cilj referenduma da su uspostavi bolji zakonski okvir kako bi se stvorio jači konsenzus oko borbe s pandemijom.

Raspudić kaže kako nema razloga da on poziva ljude na cijepljenje, već da to trebaju raditi liječnici. Složio se sa zastupnicom Mrak Taritaš koja je rekla da ovih 45 posto ljudi koji se nisu cijepili nisu antivakseri već su zbunjeni.Rekao je kako se nije cijepio zato što je prebolio bolest te da će se konzultirati s osobnim liječnikom za daljnje postupanje.

Furio Radin na to je rekao da ne treba stalno tražiti krivca već je važno stvoriti dogovor.

Zastupnik Arsen Bauk hrvatsku borbu s epidemijom usporedio je s engleskom nogometnom ligom i rekao da je Hrvatska u borbi s pandemijom završila na dnu ljestvice poput npr. kluba Watford.

U emisiji je sudjelovao i ustavni stručnjak Mato Palić koji je rekao kako sva rješenja već postoje u Ustavu, a s njim se posvađao Raspudić rekavši kako Palić dolazi iz HDZ-ove kvote i kako zastupa njihove interese.

Najčitaniji članci