News

Komentari 5

Raspudić u Saboru pozvao Pupovca da pokrene inicijativu za opoziv Davora Božinovića

Raspudić u Saboru pozvao Pupovca da pokrene inicijativu za opoziv Davora Božinovića

Vezano za incident u Borovu Selu, gdje je skupina navijača uzvikivala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", istaknuo je da Hrvatska za koju se borimo nije Hrvatska u kojoj će se pozivati na klanje bilo koga

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić pozvao je u četvrtak čelnika SDSS-a Milorada Pupovca da u Saboru pokrene inicijativu za smjenu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, a slijedom izjava koje je Pupovac proteklih dana davao o incidentu u Borovom Selu.

- Gospodine Pupovac, slijedom svega što ste govorili zadnjih dana povodom tog incidenta očekujem od vas da u Saboru pokrenete inicijativu za smjenu ministra policije Božinovića, u čemu ćete imati našu punu potporu. U protivnom ćemo smatrati da sve što ste govorili je puko licemjerno prenemaganje - kazao je Raspudić u saborskom slobodnom iznošenju stajališta.

Vezano za incident u Borovu Selu, gdje je skupina navijača uzvikivala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", istaknuo je da Hrvatska za koju se borimo nije Hrvatska u kojoj će se pozivati na klanje bilo koga, nije Hrvatska u kojoj će se bilo koje dijete se osjećati ugroženo i slušati da mu netko prijeti ubojstvom samo radi bilo kakve pripadnosti.

- Nije ni i Hrvatska u kojoj ćemo imati spomenike zločincima kao što je Šoškočaninu - kazao je Raspudić.

Sandra Benčić (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) osvrnula se na prosvjed liječnika protiv predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec.

Benčić: Sam premijer se zauzeo za predstojnicu Klinike za radiologiju KBC-a

- Usprkos činjenici da se opetovano liječnici koji s njome rade bune i odlaze, ona se čudom održava na poziciji - kazala je Benčić i dodala kako se u kuloarima priča da se za Zadravec založio sam premijer Andrej Plenković.

U kuloarima se, rekla je, čulo da je premijer urgirao prema v.d. ravnatelju KBC-a Mariju Zovku "da ne dira gospođu Zadravec”, ističući kako je to još jedan primjer miješanja HDZ-a u kadroviranje po bolnicama.

- Jedino mogu ustvrditi da je HDZ odgovoran za činjenicu što nemamo radiologe na Institutu za tumore... evidentno je Zadravec nečim ucijenila našeg premijera - zaključila je Benčić.

Daniel Spajić (DP) opetovano je prozvao HDZ za korupciju i otimačinu, a ishodište svih problema vidi u pravosudnom sustavu, "žabokrečni" koja sve ignorira.

Spajić HDZ-ovcima: Stat ćemo na kraj vašim nedjelima!

- Takav ekonomski genocid nad ovim narodom nisu se usudili raditi ni najgori okupatori na ovim prostorima - kazao je Spajić, podsjetivši da je i ranije govorio o primjerima "korupcije i otimačine koju provodi HDZ-a sa satelitima".

Domovinski pokret, kazao je, ima poruku za "ekipu" koja nemilosrdno devastira javni novac - stat ćemo na kraj vašim nedjelima, to vam garantiramo!.

Katarina Nemet (IDS) najavila je da će na nadležne adrese poslati upit u kojoj je fazi izrada zakona o inkluzivnom dodatku i o osobnom asistentu. Javno ih je pozvala da ubrzaju proceduru i da oba zakona konačno budu donijeta, uz nadu da će donijeti zaokret u politici prema osobama s invaliditetom.

Martina Vlašić Iljkić (SDP) zatražila je da u radnoj skupini za izradu strategije demografske revitalizacije budu zastupljeni interdisciplinarni stručnjaci iz prakse i znanosti, ali i predstavnici saborske oporbe.

Problem demografske revitalizacije nam je zajednički, rekla je zastupnica i iznijela podatak po kojemu se od srpnja 2013. do srpnja 2020. iz Hrvatske iselilo 229 tisuća ljudi, a u sedam godina izgubili smo 51 tisuću učenika.

Zdravka Bušić (Klub HDZ-a), inače predsjednica Odbora za Hrvate izvan RH, u slobodnom je govoru istaknula da će Vlada ustrajati na traženju da hrvatska manjina u Srbiji uživa sva prava koja srpska manjina ostvaruje u Hrvatskoj, među kojima i na zastupljenosti u državnim i predstavničkim tijelima.

Najčitaniji članci