Obavijesti

News

Komentari 101

Rastao je u dvije mame: Razvio se u jednoj, a druga ga je rodila

Rastao je u dvije mame: Razvio se u jednoj, a druga ga je rodila
1

U kolovozu 2017. liječnici su u Bliss stavili oplođenu jajnu stanicu koja je u njenom cerviksu bila nekoliko dana dok se nije formirao embrij koji su kasnije stavili u maternicu Ashleigh...

VIDEO

Dvije majke iz SAD-a na svijet su donijele zajedničko dijete i tako ispisale dio medicinske povijesti. Ashleigh Coulter (29) rodile je sina kojeg je nosila zajedno sa svojom suprugom Bliss Coulter (37). 

Za sve je zaslužna najnovija metoda potpomognute oplodnje "Effortless Reciprocical" koja je omogućila da se zametak nastao u Bliss prebaci u Ashleighinu maternicu gdje se plod razvijao.

Žena je malog Stetsona rodila u lipnju. Beba je bila zdrava, a težila je 3,6 kilograma. 

Bliss i Ashleigh dolaze iz Teksasa, a novu metode odlučile su isprobati jer su obje željele biti uključene u trudnoću, piše NY Post.

- Da smo išli samo na metodu s donorom sperme onda bi jedna od nas nosila dijete i rodila ga, a druga bi ga praktički posvojila, kaže Ashleigh.

Prijateljica im je stoga preporučila dr. Kathy Doody, specijalisticu za umjetnu oplodnju u klinici u Teksasu koja je imala ideju u sve uključiti obje majke što se ženama odmah svidjelo.

- Željela sam biti majka otkad sebe znam, kaže Ashleigh na što Bliss dodaje:

- Mene baš nije privlačila trudnoća sve dok se nisam zaljubila u Ashleigh. Tada sam shvatila da mogu imati vlastito dijete bez da ga nosim u sebi do rođenja.

U kolovozu 2017. liječnici su u Bliss stavili oplođenu jajnu stanicu koja je u njenom cerviksu bila nekoliko dana dok se nije formirao embrij koji su kasnije stavili u maternicu Ashleigh. Čekali su 10 dana da se uvjere kako je sve prošlo po planu:

- To je bilo najdužih 10 dana u našim životima. Nitko prije nas tu metodu nije pokušao pa nismo bili sigurni je li učinkovita. Kad smo čuli dobre vijesti, vrištala sam, kaže Ashleigh. 

Cijela metoda nije zahtijevala previše posla u laboratoriju zbog čega je bila i jeftinija. Trošak klasične metode umjetne oplodnje u SAD-u je 30.000 dolara, a ovo je koštalo upola manje. 

Mali Stetson sada ima pet mjeseci. Iako nosi DNK samo od Bliss, majke kažu da je, kad je riječ o osobnosti, "pokupio" karakteristike od obje. 

- Zaista smo blagoslovljene, rekla je Bliss. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...