Obavijesti

News

Komentari 1

Ratni zločinac u Vukovaru ubio 7 muškaraca, djetetu uperio pušku u glavu jer je plakalo

Ratni zločinac u Vukovaru ubio 7 muškaraca, djetetu uperio pušku u glavu jer je plakalo

Jednog muškarca uhvatili su za kosu i glavom mu udarali od beton. Dijete tog muškarca počelo je glasno plakati nakon što je vidjelo prizor. Okrivljeni je djetetu uperio cijev puške u glavu i zaprijetio mu.

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog ratnog zločina nad civilima u Vukovaru, u rujnu 1991. godine, piše DORH

Tereti ga se da je kao pripadnih paravojnog odreda 'Petrova Gora', tijekom oružanog napada JNA i srpske vojske na Sajmištu, prekršio pravila međunarodnog običajnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civila.

Tijekom oružanog napada, optuženi je došao do kuće u Ulici Svetozara Markovića broj 256 gdje su se se u podrumu skrivali civili. Zajedno s još desetak pripadnika odreda, muškarcima (1964., 1967., 1958., 1958., 1954., 1956. i 1936.) zaprijetio im je da će baciti bombu te su ih istjerali u dvorište. Među njima su bile i tri žene s djecom.

Zapovjedili su im je da legnu licem prema zemlji, a zatim su ih zlostavljali i brutalno udarali rukama, nogama i kundacima pušaka po glavi i tijelu. Jednog muškarca (1958.) uhvatili su za kosu i glavom mu udarali od beton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dijete tog muškarca počelo je glasno plakati nakon što je vidjela prizor. Okrivljeni je djetetu (1983.) uperio cijev puške u glavu i zaprijetio mu, a zatim se vratio udarati njezinog oca i ostale muškarce koji su ležali na tlu.

Zatim su ih, uz prijetnju oružjem, istjerali iz dvorišta te proveli niz ulicu Svetozara Markovića orema Gelesovoj doli gdje su ih, sve osim jednog muškarca, ubili puškom. Muškarac koji je ostao živ uspio se vratiti u jednu kuću, ali su ga nepoznati pripadnici srpskih paravojnih formacija nakon nekoliko dana ubili u blizini pruge u Proleterskoj ulici.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, piše DORH.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najljepša ljubavna fotografija iz Domovinskog rata:  'Nisu smjeli stati, nagnuo se da me poljubi'
LJUBAV SVE POBIJEDILA

Najljepša ljubavna fotografija iz Domovinskog rata: 'Nisu smjeli stati, nagnuo se da me poljubi'

Kolovoz je 1995., Marijan se iz Oluje sa svojom 2. gardijskom brigadom, Gromovima, vraća u Sisak, gdje ga, na cesti uz Kupu, dočekuje njegova Ira, tada 21-godišnjakinja...

30 godina od smrti Damira Tomljanovića Gavrana: 'Kad je poginuo, srušio nam se svijet'
NEPREŽALJENI JUNAK

30 godina od smrti Damira Tomljanovića Gavrana: 'Kad je poginuo, srušio nam se svijet'

Prošlo je 30 godina od pogibije legendarnog Damira Tomljanovića Gavrana na Velebitu. On je bio zapovjednik koji je uvijek išao prvi i svi su ga slijedili. Njegovi suborci i danas ga oplakuju
Odmazda četnika i Mladića za Maslenicu: 'Da su srušili branu na Perući, val bio odnio sve!'
31. OBLJETNICA

Odmazda četnika i Mladića za Maslenicu: 'Da su srušili branu na Perući, val bio odnio sve!'

Da je brana popustila, vodni val iz akumulacijskog jezera u kojem je 600 milijuna kubika vode, odnio bi sve na svom putu...