Obavijesti

News

Komentari 27

Ravnatelj Brijuna demantirao: Nisam uhićen, to je katastrofa!

Ravnatelj Brijuna demantirao: Nisam uhićen, to je katastrofa!
2

Marno Milotić slovi za najmlađeg ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni, a na poziciju je došao nakon što se nije mogao zaposliti na Šumarskom fakultetu u Zagrebu

VIDEO

USKOK je objavio kako je pokrenuo istragu protiv 11 ljudi, a među okrivljenicima je i ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić te ravnatelj Parka prirode Kopački rit. On je Milotića zatražio da bez javnog natječaja zaposli njegovog nećaka, što je ovaj i učinio. 

Policajac, inspektor i ravnatelji 'pali' zbog neviđenih muljaža
Policajac, inspektor i ravnatelji 'pali' zbog neviđenih muljaža

- Ovo je katastrofa, sve demantiram! Nisam uhićen, niti sam ikada bio uhićen. Ja i moja ustanova o cijelom ovom slučaju nemamo nikakvih saznanja - rekao je Milotić za Glas Istre. Kada su ga pitali o zapošljavanju 'preko veze', odgovorio je: 

- Prema mojim saznanjima - ne!

Najmlađi ravnatelj Brijuna 

Marno Milotić (35) je postao ravnatelj NP Brijuni prije dvije godine i slovi za najmlađeg ravnatelja te institucije, prenio je tada Istarski.hr.

Kako piše taj portal, navodno je postao ravnatelj Brijuna jer nije mogao postati redovni profesor na Šumarskom fakultetu u Zagrebu. Prije nego što se javio na natječaj za Brijune bio je na burzi jer mu kao znanstvenom novaku zbog koeficijenata i satnice nisu mogli produžiti ugovor. Na Šumarskom fakultetu radio je na Zavodu za zaštitu šuma i lovno gospodarenje. 

Kad je preuzeo Brijune, njih je već čekala velika investicija. Nacionalni park dobio je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europske unije za projekt Novo ruho Brijuna

- Nastavljam posao gdje je stao bivši ravnatelj koji je dobro vodio park. To je najveći novac koji su Brijuni dosad dobili za obnovu, a 85 posto su bespovratna sredstva. Cijeli fokus ovog projekta nije na hotelima i smještajnim kapacitetima, nego na izletničkoj ponudi. Dakle, u tom projektu predviđeni su opsežni radovi prije svega na Malom Brijunu. Obnovom sedam objekata u luci Malog Brijuna, koji su trenutno u derutnom stanju proširit će se ne samo izletnička, već prvenstveno edukativna ponuda parka, sa smještajem, ugostiteljskom uslugom i višednevnim edukativnim programima namijenjenim vrtićkim, školskim i sveučilišnim skupinama te umjetnicima, znanstvenicima i istraživačima koji tu budu željeli raditi. To bi bila prva škola u prirodi na Jadranu - rekao je Milotić tada za Jutarnji list. 

Ukinuo pretplatu na novine i faks-liniju 

Kako piše Istarski, Milotić se odmah bacio na posao. Krenuo je u mjere štednje i ukinuo pretplatu na dnevne novine u kafiću u Fažani, a onda i faks-linije nekim zaposlenicima.

Nekima je rekao da umjesto na kopnu, rade na otočju, a nekima suprotno. No, kazali su radnici za Istarski, zaboravio je uštedjeti na gorivu vlastitog automobila i peglanju službene kartice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.