Obavijesti

News

Komentari 72

Razbijena banda: Dileri skrivali drogu u čarapama i krumpiru

Razbijena banda: Dileri skrivali drogu u čarapama i krumpiru
3

Priveli su ih specijalci iz ATJ Lučko. Šest od sedam osumnjičenih zagorskih i zagrebačkih dilera su u istražnom zatvoru. Ondje će biti najmanje mjesec dana

VIDEO

Šest od sedam osumnjičenih zagorskih i zagrebačkih dilera, kod kojih je policija prošli tjedan pronašla drogu i oružje, završili su u istražnom zatvoru. Ondje će biti najmanje mjesec dana dok Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Pnuskok) ne završi istragu.

Ta grupa osumnjičenih kriminalaca već ima podeblje policijske dosjee. Na početku istrage, kako neslužbeno doznajemo, policajci su počeli pratiti i prisluškivati deset sumnjivaca koji su imali veze s preprodajom droge.

Prve korisne podatke dobili su krajem srpnja ove godine, no željeli su doći do šefa ove skupine dilera. Kao glavnog organizatora obilježili su muškarca (46) iz Svetog Križa Začretje u blizini Zaboka. On je, od još nepoznate osobe, nabavio veću količinu kokaina koju je želio dalje preprodavati. Donio ga je u svoju kuću gdje ga je miješao s različitim punilima i tako dobio više droge slabije kvalitete. Tijekom pretrage policija ju je pronašla skrivenu u čarapama. Dio je odložio u kantu među vrećama s krumpirom, a dio u vanjski šaht. Dio droge završio je u rukama njegova suradnika (56). On je, također od drugih, nabavljao veće količine marihuane i hašiša.

Prepakiravao ih je u stanu 55-godišnjakinje, a pomagala mu je i osumnjičena 45-godišnjakinja, koja je puštena na slobodu. Od njih je drogu kupovao muškarac (62) kojeg su prošlu srijedu, u filmskoj akciji u zagrebačkim Utrinama, uhitili pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. Kad ih je uočio, prvo ih je pokušao pregaziti. Kad mu se prvi izmaknuo, krenuo je unazad. I drugi policajac mu se izmaknuo te mu je pucao u gume kako bi mu onesposobio auto. Nekoliko stotina metara dalje put su mu prepriječili drugi službenici. Nije se lako predao te su ga na silu izvukli iz auta. Nije se prestao otimati, čak ni kad su mu stavili lisice, pa mu je u privođenju slomljen nos. Osim zbog dilanja, muškarca su optužili i za pokušaj teškog ubojstva policijskih službenika. Kao njegovog pomagača u dilanju, istražitelji su osumnjičili muškarca (50). Istražitelje su osumnjičenici iznenadili svojom bahatošću i uvjerenjem da im nitko ništa ne može. Navodno u telefonskim razgovorima nisu koristili nikakve šifre za drogu, nego su otvoreno pričali o svemu. Novac su, navodno, sumanuto trošili i na prostitutke te ostale užitke. No tijekom istrage Pnuskok je otkrio kako 62-godišnjak, 56-godišnjak i 30-godišnjak trguju i oružjem. Od 1. rujna pa sve do 21. listopada su na području Zagreba nabavili i prodali veću količinu oružja i streljiva koji građanima uopće nisu dopušteni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U istrazi je Pnuskok u civilu upao u stan Varaždinca (50), koji si je potom pucao u glavu. Istražitelji sumnjaju da je dugovao dilerima te se navodno bojao da bi mogli pomisliti da ih je izdao. I dalje se oporavlja od teških ozljeda. Podsjetimo, u svim pretresima pronašli su 800 grama kokaina, 2024 grama hašiša, 2010 grama marihuane, 28 kilograma duhana, pet vaga, pištolj, 203 metka, teleskopsku palicu, plinski pištolj, 5300 eura i 7000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a