Obavijesti

News

Komentari 20

Razbježali se po Europi? Velika potjera za osmoricom terorista

Razbježali se po Europi? Velika potjera za osmoricom terorista
1

Die Welt navodi kako su osumnjičeni bili u kontaktu s Abdelhamidom Abaudom, za kojeg se pretpostavlja da je bio glavni izvođač napada na Pariz

VIDEO

Zapovjedništvo sirijske vojske objavilo je u nedjelju kako je u potpunosti preuzelo kontrolu nad gradom Palmirom, ostvarivši pobjedu za koju tvrdi da predstavlja početak kraja terorističke Islamske države.

U priopćenju objavljenom na sirijskoj televiziji, vojska navodi da ponovno preuzimanje Palmire iz ruku Islamske države pokazuje kako su sirijske vladine snage i njihovi saveznici jedine snage u zemlji sposobne poraziti terorizam u Siriji.

U priopćenju vojska navodi da će, zajedno sa svojim saveznicima i uz pomoć sirijskih i ruskih zračnih snaga, nastaviti svoju kampanju protiv Islamske države, Fronta al Nusra i "ostalih terorističkih skupina". Sirijska vlada ranije je sve oružane frakcije koje se bore protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada označila kao "terorističke skupine". 

Vojska je također izrazila odlučnost da nastavi borbu protiv Islamske države i izbaci njene pripadnike iz sirijskih uporišta u Raki i Deir Ezoru, nakon što je ponovno osvojila Palmiru.

Sirijski predsjednik Bašar al Asad pozdravio je osvajanje Palmire kao "važan podvig" preuzimanja grada iz ruku Islamske države, objavila je sirijska agencija Sana.

Govoreći francuskim parlamentarcima koji se nalaze u posjetu Damasku, Asad je kazao kako "oslobađanje povijesnog grada Palmire predstavlja važan podvig" te da je to "novi dokaz učinkovitosti strategije sirijske vojske i njezinih saveznika u ratu protiv terorizma, u usporedbi s manjkavostima koje ima koalicija predvođena SAD-om" u borbi protiv Islamske države.    

Europske agencije traže osmoricu zbog napada u Bruxellesu i Parizu 

Europske sigurnosne agencije traže najmanje osmoricu osumnjičenih za koje se smatra da su pomagali u izvođenju terorističkih napada na Bruxelles i Pariz, objavio je u svom nedjeljnom broju njemački Die Welt. 

Pozivajući se na sigurnosne izvore list navodi kako se vjeruje da se osumnjičeni, od kojih su većina francuski i belgijski državljani, nalaze ili u Siriji ili u bijegu diljem Europe.

Die Welt navodi kako su osumnjičeni bili u kontaktu s Abdelhamidom Abaudom, za kojeg se pretpostavlja da je bio glavni izvođač napada na Pariz i kojega je 18. studenoga ubila francuska policija, te Salahom Abdeslamom, glavnim preživjelim osumnjičenikom za pariške napade, koji je uhićen u Bruxellesu ranije ovog mjeseca.  

Ured njemačke federalne kriminalne policije (BKA) uključen je u potragu, navodi list.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje
Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je