Obavijesti

News

Komentari 141

Linić: To je bila pljuvačnica, od HDZ-a sam očekivao puno više

Linić: To je bila pljuvačnica, od HDZ-a sam očekivao puno više
5

Slavko Linić u Tuheljskim Toplicama rekao je da su HDZ-ove vlade stvorile ogromne probleme, a da je pljuvačnica koju su oni izmislili znak velikih podjela u Hrvatskoj

VIDEO

Nakon što je HDZ iznio smjernice svog gospodarskog programa, ministar Slavko Linić ostao je razočaran.

- Očekivao sam malo ozbiljniji pristup problemu krize u Hrvatskoj. Njihovo pravo je da na takvim pričama pokušavaju dobiti naklonost građana. Tako se kriza u Hrvatskoj ne rješava - kazao je.

Podsjetio je da su upravo HDZ-ove vlade stvorili ogromne probleme u privatnom sektoru jer su stvorili naviku da se ne plaćaju obveze, da se proizvoditi može bez da se ljudima plaćaju doprinosi i da se ne izvršavaju obveze prema dobavljačima.

'Predstoje nam još dvije godine teškog rada'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Taj dio treba razriješiti i sanirati. Očito da problem sanacije privrede je nešto što traži ozbiljne razgovore. Pljuvačnica koju su oni izmisli je nešto što samo znači da u Hrvatskoj imamo velike podjele bez ozbiljnosti za promjene. To je samo znak da nama predstoje još dvije godine teškog rada da jednostavno trebamo povećati proizvodnju, zaposliti ljude, ali ne samo država nego i privatni sektor - kazao je.

Priznaje da je Vlada u dvije godine možda mogla ubrzati investicije u javnim tvrtkama, ali i napomenuo da ne mogu biti zadovoljni jer nije ostvaren gospodarski rast.

'Ubijamo se na poslu, radimo, izmišljamo modele, ali to je sve presporo'

- Evidentno je da su dubina krize i problemi u gospodarskom sektoru nagomilani u posljednjih 20 godina, a ne samo zadnjih pet ili šest godina teške gospodarske krize u svijetu, Europi i Hrvatskoj i to treba razriješiti. Evidentno je da se ubijamo na tom poslu, radimo na tom poslu i izmišljamo modele kako to riješiti, ali nismo zadovoljni brzinom - rekao je.

Pred Vladom je kaže da zaposli ljude, vrati veću proizvodnju, izvoz i veću ponudu na domaćem tržištu, a taj će posao, tvrdi, raditi neprekidno.

Kazao je i da pokušavaju strukturno promijeniti i potpuno uništena javna poduzeća.

'Mogli smo i brže, ali uspjet ćemo'

- Teško je i ići će teško, ali još dvije godine i evidentno je da je mandat itekako potreban da bi promijenili situaciju. Uspjet ćemo promijeniti, mogli smo i brže i to je ono što smo trebali - izjavio je.

Upitan je li u trenutku kada je preuzeo funkciju ministra očekivao podmetanja od kolega ministara iz vlastite stranke.

'Neki se bore radom i rezultatima, a neki spletkama'

- Imamo puno godina iskustva, svako do nas osobno je drugačija osoba, neki se bore radom i rezultatima, a neki i spletkama, no unutar Vlade ja to nisam primijetio da imam takve suradnike ni u stranci ni u Vladi - ustvrdio je.

Kada je u pitanju suradnja s koalicijskim partnerima Linić je napomenuo da se ne mogu u svemu složiti, jer imaju različite pristupe i programe.

- Nas tjera u koaliciji da ostvarujemo cilj sa svim tim različitostima - zaključio je ministar financija koji je posebno naljutio koalicijske partnere najavom poreza na nekretnine.

Komadina: Oporbe se nitko ne boji, oni su prije svega neodgovorni

Na HDZ-ov gospodarski program osvrnuo se i Zlatko Komadina, a na pitanje boje li se u SDP-u oporbe, odgovara:

- Oporbe se nikad nitko ne boji. Oni su prije svega neodgovorni. Kad smo mi u oporbi mi smo fini i kulturni, a kad su oni onda imamo rive i skupove, referendume i raznorazne cirkuse. U njihovom planu nisam čuo ništa posebno ni pametno. Rekli su samo da neke stvar ne valjaju i da to treba mijenjati, a to svi znaju - kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS