News

Komentari 3

Razotkriven ujak koji je silovao dječaka (9): Tjerao ga da pije alkohol na rođendanskoj zabavi

Razotkriven ujak koji je silovao dječaka (9): Tjerao ga da pije alkohol na rođendanskoj zabavi

Osumnjičeni ujak je nesretnog dječaka izveo na rođendansku zabavu u noći između 14. i 15. lipnja, gdje je počinio monstruozni zločin. Dječak je sada u udomiteljskoj obitelji

A. P. (30) iz Sremskih Karlovaca u Srbiji uhićen je zbog sumnje da je silovao devetogodišnjeg dječaka na privatnoj zabavi u naselje Čerat.

Prema izvoru iz policije, osumnjičeni ujak je nesretnog dječaka izveo na rođendansku zabavu u noći između 14. i 15. lipnja, gdje je počinio monstruozni zločin. Dječak je sada u udomiteljskoj obitelji, piše Kurir.

- Nakon razgovora s nekoliko svjedoka koji su opisali slavlje, krug osumnjičenih za silovanje dječaka sužen je. Zbog delikatnosti slučaja, forenzičari su prikupili potrebne dokaze za analizu materijala. Uzeti su uzorci DNK osumnjičenih, brisevi i dijelovi odjeće dječaka. Neko vrijeme bilo je potrebno za analizu takvog materijala, a kad su stigli rezultati, potvrđene su priče nekih svjedoka pa smo izdali nalog za uhićenjem rođaka žrtve - objasnio je izvor iz novosadske policije.

Muškarac je dječaka odveo na rođendansku zabavu u naselju Čerat nedaleko njegove kuće i tamo su ostali do ranih jutarnjih sati.

Kad su se vratili kući oko četiri sata iza ponoći, dječak je otišao u krevet i spavao duže nego inače. Nakon toga se čudno ponašao i pokušavao hodati, što se roditeljima činilo sumnjivim, a kad se požalio na bol, roditelji su alarmirali liječnike.

Dječak je hitno prebačen u novosadski Zavod za zdravstvenu zaštitu djece i mladih gdje su mu pružili prvu pomoć i gdje su mu utvrđene ozljede. Cijeli je slučaj odmah prijavljen policiji.

- Dječak ima blagi oblik invaliditeta, odnosno nagluh je, pa je samim time i otežano pričati s njime. Ipak, u mogućnosti je komunicirati i dao je iskaz policiji u prisustvu roditelja i stručnjaka iz Centra za socijalni rad. Dječak je ispričao da ga je ujak odveo na rođenansku zabavu gdje ga je tjerao da prije alkohol i dirao ga. Dijete je detaljno opisalo strahotu kroz koju je prošlo. Od osumnjičenog su odmah uzeli DNA na analizu i rezultati su pokazali da je dječak govorio istinu - kazao je izvor Kurira.

Osumnjičenom A. P. određen je pritvor u trajanju od 48 sati i on će uz prijavu za kazneno djelo silovanja maloljetnika biti priveden u zakonskom roku na saslušanje višem javnom tužitelju u Novom Sadu.

Silovani dječak smješten u udomiteljsku obitelj

Nakon sedam dana provedenih u novosadskoj Dječjoj bolnici, dječaka su vlasti preuzele od Centra za socijalni rad u ponedjeljak, 22. lipnja. Odjeća u kojoj je on bio te večeri bila je krvava. Navodno, roditelji dječaka su bacili tu odjeću, pokušavajući prikriti što se dogodilo. 

- Dječak se potpuno fizički oporavio i pušten je iz bolnice, ali stručnjaci Centra za socijalni rad morat će nastaviti brigu o njemu zbog psihološke traume koju je pretrpio, za koje se nadamo da neće ostaviti veće posljedice. Dječak je spreman za suradnju i komunikativan koliko je u njegovoj mogućnosti, a nadležni iz Centra za socijalni rad nakon evaluacije obiteljske situacije u kojoj živi dječak, donijeli su odluku da dječaka smjeste u sigurnu kuću, a zatim kod udomitelja - objašnjava izvor iz policije.

Najčitaniji članci