Obavijesti

News

Komentari 23

Razredni kolege i druga djeca pomažu teško bolesnoj curici

Razredni kolege i druga djeca pomažu teško bolesnoj curici
3

Sve za bolesnu prijateljicu: Djevojčica (11) iz Karlovca hitno treba operaciju u Beču zbog rijetkog tumora koji je slučajno otkrila ovog ljeta. Djeca prikupljaju novac...

VIDEO

Nikol Tomičić, učenica šestog razreda Osnovne škole Mahično, bori se s rijetkim tumornom bolešću koja joj je zahvatila zdjeličnu, pubičnu i trtičnu kost. Bolest ju je pogodila preko noći i vrlo je rijetka. Hrvatski liječnici se nisu usudili operirati djevojčicu, pa je majka pomoć potražila u inozemstvu. Prema posljednjoj dijagnozi postavljenoj u bečkoj privatnoj klinici, Nikol boluje od anurizmatične ciste kostiju zdjelice koja se brzo širi i potrebna je hitna operacija. Operacija je jako teška i komplicirana, a ujedno i jako skupa. 

Njena majka Irena Baždar nema mogućnosti platiti hitnu operaciju u bečkoj privatnoj klinici. Čim su Nikolini školski prijatelji doznali da im se prijateljica razboljela, odmah su počeli skupljati novac za njeno liječenje. Svi su se uključili, učenici Osnovne škole Mahično i njihovi roditelji, nastavnici i školski djelatnici, pa i Područna škola Goršćaki. Svi zajedno prikupili su 15.000 kuna, a samo je Nikolin šesti razred od 24 učenika prikupio 1600 kuna.

Osim njenih školskih kolega, u pomoć se uključila i starija sestra Nikolina prijatelja iz razreda koja pjeva u crkvenom zboru. Zamolila je svećenika da ove godine iznos koji skupe od humanitarnog koncerta ide za Nikol u čemu se složio i prikupili su još 13.000 kuna.

- Ovdje je nitko nije htio operirati. Tri kosti su uništene. Potrebno je obaviti transplantaciju i rekonstrukciju kostiju. Nikol ima sreće što je tako mlada pa će se kosti nakon operacije obnavljati - kazala je Nikolina majka Irena te dodala kako je operaciju potrebno obaviti što prije i sada čekaju termin operacije u bečkoj bolnici. 

Za operaciju je potrebno 51.000 eura. Do sada je donacijama, koncertima i akcijama prikupljeno oko 30.000 eura, što će biti dovoljno za plaćanje pologa kompliciraneoperacije. 

Brojni Karlovčani su za Nikol molili na biblijskom bdijenju, koje je ove godine bilo posvećeno oboljeloj djevojčici. Humanitarne akcije će se nastaviti i ovaj mjesec pod nazivom “Niko kao Nikol”. Nikol je ovo ljeto iznenada oboljela od teške bolesti. Djevojčica ne ide u školu, no svoje školske prijatelje koji joj pomažu pobijediti tešku bolest posjetila je već nekoliko puta. 

I najmanja svota znači obitelj

Donacije za Nikol mogu se uplatiti na štedni račun u Karlovačkoj banci 2400008-1011111116 s pozivom na broj 05 1066-814000-3314416. I najmanji iznos djevojčici mnogo znači. Humanitarni koncert za bolesnu djevojčicu bit će 16 prosinca u Domu HV-a Zrinski. Organizator je Športski Aerobic Klub Dinamik, a partner akcije je PU karlovačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa