News

Komentari 4

Razveselili klince iz Klaićeve: Spuštali se sa zgrade u kostimima Djeda Božićnjaka

Razveselili klince iz Klaićeve: Spuštali se sa zgrade  u kostimima Djeda Božićnjaka

Vidjeli smo špagu i izašli van. Nekoliko Djeda Mrazova je visilo na špagi i dijelilo poklone. Djeca su bila presretna, a mi smo ostali u šoku i emotivni nakon predivne geste koju su napravili - ispričala nam je jedna djelatnica

Male pacijente u Klaićevoj bolnici u Zagrebu u četvrtak su iznenadili Djed Božićnnjaci!

To ne bi bila posve iznenađujuća priča da vedra skupina u crvenim odijelima i s bijelim bradama nije došla - sa zgrade!

Špiljari speleološkog odsjeka Planinarskog društva Velebit pod vodstvom Helene Polšek izveli su ideju u djelo - spuštanjem Djedova Božićnjaka s krova Klaićeve bolnice. 

Djeca su ih tako mogla vidjeti na svojim prozorima s kojih su djeci uručivali poklone. 

Dječjem veselju i iznenađenju nije bilo kraja!

Istu gestu dan ranije iveli su i na Klinici za tumore gdje borave djeca s hematoonkološkog odjela Klaićeve bolnice. 

- Vidjeli smo špagu i izašli van. Nekoliko Djeda Mrazova je visilo na špagi i dijelilo poklone. Djeca su bila presretna, a mi smo ostali u šoku i emotivni nakon predivne geste koju su napravili - ispričala nam je jedna djelatnica bolnice. 

Tokom korone mnogima je bilo teško, no najteže je bolesnoj djeci koja nažalost za Božić ne mogu biti doma sa svojom obitelji već blagdane provode u bolnici. 

Svake godine se djelatnici bolnice zamaskiraju kako bi barem malo razveselili pacijente i unijeli sretan duh u hodnike bolnice. 

- Ovo je prva godina da se ovako nešto dogodilo. Stvarno smo presretni, nemamo riječi. Djeca su bila presretna i u šoku, ovo je nešto predivno što su učinili - nadodala nam je još jedna djelatnica bolnice kroz smijeh i puno emocija. 

Najčitaniji članci