Obavijesti

News

Komentari 189

Reakcije zbog kršenja mjera na sprovodu Bandiću: Stožeru, zašto praviš slona od mene?

Reakcije zbog kršenja mjera na sprovodu Bandiću: Stožeru, zašto praviš slona od mene?

Kršenje mjera na sprovodu Milana Bandića izazvalo je lavinu reakcija, a svi su složni u jednom - dvostruka mjerila moraju prestati

VIDEO

Javnost vidi što se događa, nismo glupi i ne možete se pravdati da za nekoga pravila vrijede, a za nekoga ne. Zašto praviš slona od mene, stih je koji mi se mota po glavi i najbolje opisuje situaciju. Poručio je Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, koja je zbog nedavnog prosvjeda na glavnom zagrebačkom trgu, zbog kršenja mjera, zaradila kaznu od 30.000 kuna, dok s druge strane ista pravila ne vrijede za Grad Zagreb kao organizatora sprovoda Milana Bandića.

Naime, na zagrebačkome Mirogoju je u srijedu bilo više od 1000 ljudi, iako je na snazi pravilo da na pogrebima može biti 25 ljudi.

VIDEO: Kršenje mjera na Mirogoju

Pokretanje videa...

mjere 00:33

- Ako mi moramo platiti kaznu, onda isto mora vrijediti i za Grad Zagreb. Svi smo kršili mjere. Problem je što mi trebamo platiti, a za njih se našlo opravdanje. E, pa ne može tako! To nije u redu. Platite i vi gospodo ili svima pišite kazne - poručio je Bujas.

Odavno je, nastavlja, otvorena Pandorina kutija i podsjeća kako se Stožer od početka epidemije više ponaša kao političko, nego kao epidemiološko tijelo.

Zagreb nakon Milana Bandića: Da su danas izbori, Tomaševiću bi pripalo čak 38% glasova
Zagreb nakon Milana Bandića: Da su danas izbori, Tomaševiću bi pripalo čak 38% glasova

- Vrijeme je da se takav Stožer raspusti ili da u njega dođu ljudi koji će, ako već donesu pravila, ista i provoditi za sve jednako - zaključio je Bujas.

Stožer i Vladu, koji donose pravila pa ih se onda ne drže, kritizirao je i Otto Barić mlađi, arhitekt i sin legendarnog nogometaša, trenera i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije. Sram ga je, kaže, grada i države u kojima živi. Prije nepuna tri mjeseca morao je brojnim njegovim prijateljima koji su željeli doći na posljednji ispraćaj njegova oca, koji je izgubio bitku protiv korone, govoriti da ne dolaze i na sprovodu je sukladno mjerama bilo 20 ljudi.

- To nema nikakve veze s likom i djelom Milana Bandića. Ta nekonzistentnost i nedosljednost nije u redu. Dvostruki kriteriji ne smiju postojati. Vlada treba uvesti reda - stava je Barić mlađi.

Brojni ugostitelji zbog epidemioloških mjera posluju u debelim minusima. Jedino što traže je da ujednačeni kriteriji vrijede apsolutno za sve građane i djelatnosti. Kršenje mjera na Bandićevu sprovodu kratko nam je prokomentirao i Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba.

Bujas o Bandićevom sprovodu: Ne može tako, gospodo! Platite kaznu ili ih onda otpišite svima
Bujas o Bandićevom sprovodu: Ne može tako, gospodo! Platite kaznu ili ih onda otpišite svima

- Kad vidimo takve slike, onda smo maksimalno isfrustrirani, to nas stvarno vrijeđa i boli. Najblaže rečeno, to je jednostavno nepravedno - rekao je.

Na društvenim mrežama, revoltiran kršenjem mjera na Mirogoju, reagirao je Filip Zoričić, ravnatelj Gimnazije Pula, u kojoj se dio učenika još nije vratio u školske klupe.

Iako ne želi poricati da je Bandić trebao imati ispraćaj, to je, kaže, bila “mala velika slika shizofrenog stanja u našem društvu”. Ispričao se svojim učenicima što ne mogu svi zajedno ići u školu, što ih ne smiju miješati, što nemaju dodatnu, dopunsku i fakultativnu nastavu, jer ne mogu ići na izlete, nemaju maturalnu večer. - Ispričavam se roditeljima što nemam odgovore na pitanja koja su logična. Ispričavam se i našoj djeci doma, jer ih učimo, supruga i ja, da budu pošteni, da ne lažu. Žao mi onih koji nisu mogli svoje najbliže uopće ispratiti. Sve je stalo u jedan sprovod - napisao je ravnatelj pulske gimnazije.

Nakon njega javlja nam se sve više ogorčenih nastavnika. Upozoravaju da ih vrijeđaju izjave ministra zdravstva o “virusu koji ne skače u dalj”, a oni istovremeno rade u uvjetima koji im krše sva ljudska prava. I pritom ih nitko ne uzima u obzir za cijepljenje. Pitanje je i koliko će još dugo školski sustav izdržati novi val epidemije prije većeg prelaska na online nastavu.

- Sve ovo što se događa s cijepljenjima, mjerama, kao i izjavama nadležnih je cirkus, jer su kriteriji nejednaki - upozorila je Ana Tuškan, pravna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja. 

MJERE ZA KMETOVE

Dragutin Hanžek kažnjen je zbog kršenja mjera samoizolacije. traktorom je sam odvezao gnojivo na svoju njivu. 

Policija je vlasnicu kafića pored imotskog privela u pidžami. Ona ih nije pustila u kafić za koji su tvrdili da radi.

Udruga Glas poduzetnika zbog kršenja epidemioloških mjera na prosvjedu u Zagrebu dobila je 30.000 kuna kazne.

Vlasnik teretane Andrija Klarić otvorio ju je suprotno mjerama. Prijete mu kazna zatvora i novčana kazna.

Zbog muškarca koji je u vlak ušao s malim djetetom i nije htio staviti zaštitnu masku intervenirala je policija.

MJERE ZA VLASTELU

Na misi pred zagrebačkom katedralom bilo je više od dopuštenih 25 ljudi, među kojima i Alemka Markotić.

Na sprovodu Miroslava Tuđmana (HDZ) okupilo se znatno više od 25 ljudi. iz stožera su tvrdili da nisu kršene mjere.

Na sprovodu Milana Bandića stiglo je više od 1000 ljudi, među kojima je bio i premijer. Za mjere brinulo 300 redara.

Iako je u vukovarskoj koloni sjećanja smjelo biti do 500 ljudi, procjene su da ih je ondje bilo oko 10.000.

Tijekom parlamentarnih izbora nisu se kršile mjere jer je tad slavodobitno proglašena pobjeda nad koronom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"