Obavijesti

News

Komentari 147

Redovnica i žena s Kostarike: "Ivan Pavao II. nas je izliječio"

Redovnica i žena s Kostarike: "Ivan Pavao II. nas je izliječio"
8

Ivanu Pavlu II. su priznata dva čuda. Prvo čudo je bilo izlječenje redovnice koja je imala Parkinsonovu bolestu. Drugo je neobjašnjivo izlječenje žene od aneurizme

VIDEO

Ivan Pavao II., karizmatični Papa koji je 27 godina bio poglavar Katoličke crkve, i papa Ivan XXIII., sazivatelj Drugog vatikanskog koncila, zvan Dobri papa, bit će proglašeni svetima 27. travnja, prvu nedjelju nakon Uskrsa. Tim povodom cijeli tjedan, svaku večer, objavljujemo priče o njima u specijalu Kanonizacija Pape .

Strašno me boljela glava. Nikada mi nije bilo tako. Držala sam rukama glavu koliko me boljelo. Muž me je natjerao da odemo u bolnicu, počinje svoju priču Floribeth Mora Díaz s Kostarike čije je ozdravljenje drugo priznato čudo Ivana Pavla II. i zbog kojeg će biti proglašen svetim.

Ženu su liječnici odmah po dolasku u bolnicu hospitalizirali te su joj dijagnosticirali aneurizmu, odnosno abnormalno lokalno proširenje krvnih žila. Liječnici su pozvali Floribethinog supruga i rekli mu da je stanje njegove žene jako teško te da joj ne mogu pomoći. On je izašao iz bolnice, sjeo na pod i počeo plakati.

Tada je čuo glas Ivana Pavla II. koji mu je govorio: "Diži se! Diži se! Nemoj se bojati" . Muškarac ga je poslušao. Njegova je žena, pak, na dan beatifikacije Ivana Pavla II.  1. svibnja 2011. ostala budna kako bi gledala ceremoniju . Sljedeće jutro na naslovnici novina vidjela je sliku Ivana Pavla II. kako je rukama poziva da se digne.

VIDEO

- Bila sam iznenađena. Govorio mi je da se ne bojim i da ustanem iz kreveta. Rekla sam: 'Da, gospodine!'. Digla sam se. Mužu nisam ništa govorila. Bojala sam se da će misliti da sam poludjela - rekla je.

Stručnjak nema medicinsko objašnjenje

Na sljedećoj kontroli, nekoliko dana kasnije, nije bilo ni traga neizlječivoj bolesti . I liječnici su priznali da je to bilo čudo.

- Pacijentica je imala aneurizmu i došlo je do krvarenja. Bez kirurškog zahvata problem je nestao. Nikada nisam čuo da se igdje u svijetu to dogodilo - rekao je neurokirurg Alejandro Vargas Roman i potvrdio nestanak aneurizme.

Komisija teologa iz Vatikana potvrdila je da je riječ o čudu. Utvrdili su da se radi o neobjašnjivom ozdravljenju, koje je začudilo cijeli svijet.

Izliječio je redovnicu od Parkinsonove bolesti

Prvo čudo po zagovoru Ivana Pavla II. bilo je ozdravljenje redovnice Marie Simon-Pierre.

- Probudila sam časnu sestru koja je bila često sa mnom, pazeći na mene i pokazala joj ruku koja više nije drhtala. Obje smo ostale zaprepaštene. Osjetila sam da više nisam ista, osjećala sam unutarnju snagu i mir. Bilo je to poput ponovnog rođenja - ispričala je francuska redovnica koja je bolovala od Parkinsonove bolesti . Istu je bolest imao i Ivan Pavao II. kojem se ustrajno molila.

VIDEO

Bolest joj je dijagnosticirana 2001. Nakon smrti Pavla Ivana II. 2. travnja 2005. njezino se stanje iznenada pogoršalo, da bi se ujutro 3. lipnja iste godine probudila potpuno zdrava. Odmah je uzela olovku u ruku i počela pisati, a ruka joj je sama klizila po papiru.

- Znam da se radilo o iznimno snažnom osjećaju, gotovo misterioznom koji vam ne mogu opisati riječima - rekla je časna sestra i poručila svima da nikada ne klonu duhom i ne gube nadu i vjeru .

Marie Simon-Pierre je ozdravila u času kada se već spremala napustiti službu u rodilištu jer se zbog bolesti već teško kretala i trpjela je jake bolove, a onda joj je neurolog iznenađeno konstatirao nestanak svih simptoma bolesti. Njezino je ozdravljenje ispitala skupina međunarodnih liječnika u Rimu i zaključila da je ono medicinski neobjašnjivo u što Marie Simon-Pierre nije nikada ni sumnjala.

Papa Benedikt XVI. priznao je "nadnaravnost" tog ozdravljenja koje je postalo prvim dokazom za proglašenje poljskog Pape blaženim.

Ozdravio je dječaka

Ivanu Pavlu II. priznata su dva čuda koliko je potrebno da ga proglase svetim, no vjernici diljem svijeta svjedočili su da su doživjeli i mnoge druge milosti. Ivanu Pavu II. su pripisivali i druga čudesna ozdravljenja, ali i pronalazak posla, rješavanje problema s neplodnošću...

U medijima se pisalo o dječaku (9) iz Gdanjska koji se na prvu obljetnicu smrti pape Ivana Pavla II. došao pomoliti na njegov grob u Vatikanu . Dječak je bolovao od tumora. Roditelji su ga pred grob doveli u kolicima jer nije mogao hodati. Nakon što se pomolio i izašao iz Bazilike sv. Petra , dječak je prohodao. Roditelji su ga gledali s nevjericom.

Monika se izliječila od leukemije

Roditelji iz Slovačke vjeruju kako ozdravljenje njihove kćeri Monike ima veze s Papom. Ona je s 11 godina oboljela od leukemije. Njezin otac je bio pozvan u Vatikan na službenu audijenciju i zamolio je Ivana Pavla II. da moli za njegovu bolesnu kćer.

- Sat vremena nakon audijencije opet sam prišao Papi kako bi ga pozdravio. Kleknuo sam i pružio ruku i kad sam mu se obratio: 'Sveti Oče', on mi je potapšao ruku i rekao: 'Monika' - ispričao je otac Tibor novinarima.

Monika je primala kemoterapije i s vremenom je bila sve bolje, a s 12 godina je potpuno ozdravila . Svjesna je da su liječnici zaslužni za njezino ozdravljenje, ali kao vjernica misli da je to bila jedna velika milost s neba.

"Papa se molio sa mnom, zato sam se probudila"

Ivana Greco (33) iz Catanije hospitalizirana je u ožujku 2013. godine u 32. tjednu trudnoće zbog moždane aneurizme. Djevojčicu Rebeccu Mariju od samo pola kilograma donijela je na svijet carskim putem. Liječnici su spasili bebu, ali Ivana je pala u komu. Tvrdi da je doživjela neobično iskustvo.

- Dok sam bila u komi molila sam s Ivanom Pavlom II. On je sjedio pored mene na krevetu, osjetila sam njegovu ruku na svom čelu… Molili smo satima i satima, dan za danom, svaki dan… Stavio je moju glavu na svoje rame i rekao da se molimo Gospi. Svaki dan me grlio… Rekao je da nikad ne prestanem moliti. Kada je rekao da mora ići, tada sam se probudila iz kome - ispričala je Ivana.

Ne vidi drugog objašnjenja osim da su je spasili Gospa i papa Ivan Pavao II.

Proces beatifikacije pokrenut dva mjeseca nakon njegove smrti

Već na sprovodu Ivana Pavla II. vjernici su vikali: "Santo subito", tražeći tako da ga se odmah proglasi svetim. Proces beatifikacije, odnosno proglašenja blaženim, počeo je njegov nasljednik Papa Benedikt XVI. i to dva mjeseca nakon smrti Ivana Pavla II.

Papa Wojtyla je proglašen blaženim  1. svibnja 2011. godine, odnosno šest godina nakon smrti. Ivan Pavao II. će biti kanoniziran, odnosno proglašen svetim, 27. travnja ove godine.

Mnoga čuda je poljski Papa učinio još za života, ali nije dao da se o njima govori.

- Bog čini čuda, a ne ja. Ja molim. To je tajna, ne vraćajmo se više tom pitanju - govorio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca