Obavijesti

News

Komentari 234

Reiner: "Volio bih da Milanović prihvati da je izgubio izbore"

Reiner: "Volio bih da Milanović prihvati da je izgubio izbore"
1

Hrvatska se nalazi u jednoj vrlo ozbiljnoj gospodarskoj i društvenoj krizi, rekao bih vrijednosnoj krizi i svi moramo uložiti napore da izađemo iz te krize, kaže Reiner

VIDEO

Željko Reiner izabran je za novog predsjednika Hrvatskog sabora. Ipak na tu funkciju nije  izabran jednoglasno. 

- Ne bih rekao da me to pogodilo. Bilo bi mi draže da se zadržala dobra praksa od ranije kada se jednoglasno glasovalo za predsjednika Sabora, čini mi se da je to korektno. Nom nije se dogodilo i ništa se strašno nije dogodilo - rekao je Reiner za RTL Vijesti.

Što se tiče izjave Zorana Milanovića da je Most koalirao s proustaškom organizacijom, Reiner je samo kazao: 'To najviše govori o njemu samom, a ne o onome o kome je nešto rekao.'

- Ja bih volio da Milanović prvo prihvati da je izgubio izbore, što očito ne može intimno prihvatiti. Volio bih da bude konstruktivna oporba, da bude pristojan u svojem oporbenom djelovanju i da na taj način zajednički uspijemo u svemu onome što građani od Sabora žele. Da vratimo dostojanstvo Hrvatskom saboru, da to ne bude mjesto prepirki, doskočica i nadglasavanja, nego da to bude mjesto koje će omogućiti bolji život svim građanima. Toplo se nadam da će Sabor biti važniji nego što je to bio do jučer, odnosno zadnje četiri godine, kada je petkom dio Sabora samo dizao ruke za sve ono što je Vlada predložila, bilo to dobro ili loše - rekao je Reiner. 

Na pitanje hoće li morati paziti sada na svaki glas, budući da imaju tanku većinu u Saboru, Reiner je kazao: 'Nije stvar da se pazi na svaki glas već je stvar u tome da se Hrvatska nalazi u jednoj vrlo ozbiljnoj gospodarskoj i društvenoj krizi, rekao bih  vrijednosnoj krizi i svi moramo uložiti napore da izađemo iz te krize. Ne možemo svi isto misliti, ali ako postoji dobra volja i želja da izađemo iz te krize, i na taj način hrvatskim građanima vratimo optimizam, nadu, osmijeh i ponos što su građani ove zemlje, onda smo uspjeli u tome - rekao je Reiner.

- Preimenovanje Sabora u Hrvatski državni sabor bio je jedan moj osobni prijedlog, ali zanimljivo je da su mnogi iz cijelog mog govora koji je bio usmjeren ka poticanju zajedništva da se time provedu strukturne reforme, neki su izvukli jednu jedinu rečenicu i to oni koji se nisu puno obazirali na to kada je 100.000 ljudi napustilo Hrvatsku, kada je rejting otišao u smeće, kada je nezaposlenost bila nikada veća, ali ih je silno zasmetala ta jedna rečenica o Hrvatskom državnom saboru. Slažem se s čelnikom Mosta da je to najmanje važna stvar. Od svega što sam rekao to je najmanje važna stvar, ali je zanimljivo kako su neki to izdvojili kao najvažniju stvar. Neću odustati od preimenovanja Sabora ali to se ne mora napraviti sutra, pa ni za godinu dana - rekao je Reiner.

Reiner je uvjeren da će se sve uskoro konstituirati sva saborska tijela i Vlada. 

- Cijelo vrijeme smo živjeli u jednoj letargiji, uvjeren sam da će se u siječnju to promijeniti - rekao je Reiner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..