Obavijesti

News

Komentari 22

'Rekao mi je da je policijski gliser prošao kraj njih i izazvao val, potonuli su kao Titanic'

'Rekao mi je da je policijski gliser prošao kraj njih i izazvao val, potonuli su kao Titanic'
11

Djevojka koja je bila s ocem i njegovim prijateljem uspjela je izaći iz rijeke i zvala je u pomoć. Njeno dozivanje čula je druga posada Granične policije koja je bila usidrena uz obalu i termovizijskim kamerama nadgledala rijeku

VIDEO

U subotu navečer na Savi kod mjesta Siče blizu Nove Gradiške prevrnuo se čamac. U njemu je bilo troje ljude, muškarac (44) i njegova kći (18) te drugi muškarac (47).

Policija je spasila djevojku i njezinog oca, a muškarca (47) još traže.

Siče: Potraga za nestalim 47-godišnjakom nakon prevrtanja čamca na rijeci Savi

Neslužbeno doznajemo da su se njih troje u čamcu vozili blizu sredine Save.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pramcu je klečao T.B. (44) u sredini čamca bila je njegova kći A.B. (18). Na krmi je bio A.K. (47), koji je upravljao čamcem.

Kod Gradiške pali u Savu, dvoje spasili, muškarca (47) još traže
Kod Gradiške pali u Savu, dvoje  spasili, muškarca (47) još traže

'Potonuo je kao Titanic'

Njih dvojica su na glavama imali svjetiljke, jer je pala noć. Jedan od mještana Magić Male, koji poznaje nastradale, rekao je kako mu je T.B. ispričao da je pored njih u jednom trenu prošao gliser Granične policije, koji je izazvao val koji je potopio čamac.

- Rekao mi je da je prvi val udario, a zatim je uslijedio drugi i treći koji ih je potopio. Čamac je potonuo pramcem prema dnu, poput Titanica - ispričao je poznanik, koji je, kao i svi mještani tog posavskoga kraja, u tuzi za nestalim ribarom.

Naime, muškarac kojeg traže ronioci i pripadnici HGSS-a bavio se gospodarskim ribolovom. Imao je OPG Bandar, bio je omiljen među svima koji su dolazili na pecanje.

- Pored njih je prošao čamac Granične policije, ali u jednoj normalnoj vožnji. Očevid još nije okončan, ali mogu potvrditi da je ribare i njihov čamac potopio treći val iza glisera koji je ulio vodu u čamac - rekao je Franjo Kopunić, zamjenik Županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu.

Čula ih je druga posada Granične policije

Djevojka koja je bila s ocem i njegovim prijateljem uspjela je izaći iz rijeke i zvala je u pomoć. Njeno dozivanje čula je druga posada Granične policije, koja je bila usidrena uz obalu i termovizijskim kamerama nadgledala rijeku.

Usmjerili su kamere prema glasu i vidjeli su da se netko bori da ostane na površini vode. Upalili su gliser i za nekoliko trenutaka su bili kraj muškarca koji se doslovno utapao.

Pomogli su mu da uđe u čamac i odvezli su ga na obalu njegovoj kćeri.

- Jadna djevojka nije mogla oka sklopiti cijelu noć, i u velikom je strahu, samo šuti i ni s kime ne razgovara - rekao je poznanik.

Policajci su se, nakon što su muškarcu pomogli da izađe na obalu, vratili tražiti drugog muškarca, ali njega ni čamca nije bilo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke