Obavijesti

News

Komentari 16

Surogat majka zadržala bebu s Downom, a tražili su da pobaci

Surogat majka zadržala bebu s Downom, a tražili su da pobaci
2

Majka četvero djece pristala je biti surogat majka prijateljicama koje nisu mogle dobiti dijete. Bila je trudna dva mjeseca kad su im liječnici rekli da su male šanse da se beba uopće rodi

VIDEO

Andrea Ott-Dahl (34) iz Kalifornije šokirala se kad su joj liječnici nakon dva mjeseca trudnoće rekli da dijete koje nosi ima Downow sindrom. Šokirale su se i njezine prijateljice, partnerice, koje su i 'naručile' bebu od surogat majke. 

Liječnici su im rekli da će se dijete vjerojatno roditi, ako uopće doživi porod, s teškim deformacijama, slijepo i autistično. Lezbejski par rekao je Andrei da pobaci, no ona je to odbila i odlučila se sa svojom suprugom Keston brinuti o djevojčici. 

- Kad su liječnici došli sve četiri bile smo u šoku - rekla je Keston (50) za ABC News.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bile smo shrvane. Andrea je bila katatonična. Rekli su da se na njezinom vratu nakupila tekućina koja će je ubiti ili će imati nevjerojatnu deformaciju koja će izgledati kao još jedna glava. Rekli su nam da ima pet posto šanse da se uopće rodi - ispričala je. 

To je, naravno, uplašilo nesuđene majke koje su već odlučile dijete nazvati Delaney. Andrea je pristala pomoći prijeteljicama koje su šest godina bezuspješno pokušavale dobiti dijete. Ona je donirala i jajašca za oplodnju tako da je i biološka majka djevojčice. 

Andrea i Keston doboro su se pripremile za dočekaju bebu sa Downovim sindromom i sada imaju malu sretnu obitelj.

Delaney se rodila u srpnju 2013., i osim Downa nema nikakvih drugih zdravstvenih poteškoća s kojima su ih liječnici preplašili. Djeca s 'Downom' mogu živjeti jednako bogate i ispunjene živote kao svi.

- Ima klinaca koji su postali glumci, poduzetnici, modeli, udaju se i žene... Rade sve što i ostala djeca mogu - kažu ponosne mame koje poručuju svim roditeljima da ne odustaju i ne gube nadu. 

- Ne morate pobaciti svoje dijete. Down sindrom je etiketa, a to je krivo društvo koje na temelju etiketa određuje što ljudi mogu ili ne mogu - rekla je Andrea koja osim Delayne ima još četvero djece.

- Iskreno, Delaney je dobitak na lotu - zaključila je Keston. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora