Obavijesti

News

Komentari 14

Rekorder: Postao šef Hrvatskih šuma pa ga odmah smijenili

Rekorder: Postao šef Hrvatskih šuma pa ga odmah smijenili
1

Krešimir Žagar je na nagovor Tolušića preuzeo Hrvatske šume. No Ministarstvo je zaboravilo da Zakon propisuje da dužnosnik ne može biti član uprave čak godinu dana otkako mu prestane dužnost

VIDEO

Vlada je u četvrtak na zatvorenoj sjednici skupštini Hrvatskih šuma predložila opoziv predsjednika Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. mr.sc. Krešimira Žagara. Žagar je postao direktor prošli petak.  

Žagar je kako su pisale 24sata, bio HDZ-ov gradonačelnik Našica i na nagovor HDZ-ova ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića dao je ostavku kako bi preuzeo Hrvatske šume. 

Međutim, u Ministarstvu su potpuno zaboravili da Zakon o sprečavanju sukoba interesa propisuje da dužnosnik ne može biti član uprave čak godinu dana otkako mu prestane dužnost. Žagar je ostavku dao u siječnju. Zato će morati biti maknut iz uprave, ali će ostati raditi u Hrvatskim šumama, saznajemo.

Slično je bilo prije pet godina, kad je SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić dao ostavku kako bi bio predsjednik uprave Podravke. Ali Mršić je fotelju zadržao iz formalnih razloga iako je zakon bio isti. Kako tad nije bilo članova povjerenstva, nije mu imao tko odgovoriti smije li u Podravku. A morali su mu odgovoriti u roku od 15 dana. Zato je zadržao fotelju.     

Dok je povjerenstvo imenovano, pa odlučilo da je Mršić prekršio zakonsku odredbu, prošlo je čak 15 mjeseci. Kako je prošlo više od godinu dana koje propisuje zakon da dužnosnik ne smije biti u upravama, Mršić je ostao na čelu Podravke bez sankcija. No, činjenica je da je utvrđeno da on po  zakonu nije smio preuzeti tu funkciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature
Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra