Obavijesti

News

Komentari 97

Snijeg prestaje, ali nam dolazi hladnoća: U nedjelju i do -11°C

Snijeg prestaje, ali nam dolazi hladnoća: U nedjelju i do -11°C
28

Zimska služba odradila je svoj posao u Zagrebu, gotovo sve ceste su čiste. Problema u prometu još ima u drugim krajevima Hrvatske. Temperature se spuštaju

VIDEO

Snijeg koji je napadao u petak, dobrano je zatrpao kontinentalni dio Hrvatske. Prema podacima DHMZ-a u subotu u sedam sati ujutro na Sljemenu i Zavižanu izmjereno je najviše snijega, 44 centimetra. S obzirom na to da je snijeg padao jedan dan riječ je o respektabilnoj brojci. 

U Delnicama ga ima 42 cm, Ogulinu 40, a u Karlovcu 30 cm. U Zagrebu, pak, na aerodromu je izmjereno 30 cm, u Maksimiru 20, a na Griču 18 centimetara.  U Varaždinu je palo 22 cm snijega, a u Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Vukovaru 7 cm. 

Zimska služba održala obećanje: Ceste u Zagrebu čiste

U Zagrebu u subotu ujutro na prometnicama nije bilo teškoća koje su u petak dobrim dijelom paralizirale promet. Zimska služba očito želi ispuniti Bandićeve riječi koji je u petak navečer dao obećanje građanima da će do šest ujutro ceste biti čiste, a do podne suhe.

Otežan promet, zatvorene dionice na A1, A6, A7...

Kako javlja HAK, zbog zimskih uvjeta, mjestimice ugaženog ili razmočenog snijega te nanosa, promet teče otežano i usporeno kroz Liku, Gorski kotar i Slavoniju te u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj.  Zbog olujne, a povremeno i orkanske bure, u priobalju su mnogobrojne poteškoće i ograničenja u cestovnom i trajektnom prometu. 

Tako su za sav promet zatvorene: A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, A7 čvor Draga –čvor Šmrika, Jadranska magistrala ( D8) između Senja i Svete Marije Magdalene,  D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Najhladnije jutro bilo na Biokovu čak - 9,8 stupnjeva

Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, temperatura se jutros spustila na minus 9,8 Celzijevih stupnjeva, javlja HRT.

Prema riječima Milana Babića, dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu, snijeg koji je padao prošle noći dosegnuo je visinu od četrdesetak centimetara do pola metra, a u nanosima je viši i od jednog metra.

Snijeg prestaje, moguće i sunce

Što se, pak, tiče prognoze, DHMZ navodi da će u subotu, uz pretežno oblačno vrijeme uglavnom ujutro i prijepodne, u unutrašnjosti ponegdje biti slabog snijega, a ponajprije u Dalmaciji malo kiše. Zatim se očekuje djelomično razvedravanje, a najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar će biti slab ili umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima, na sjevernom Jadranu prema kraju dana u slabljenju. 

Stiže val hladnoće: U nedjelju -11

Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

No, u nedjelju stiže val hladnoće. Bit će uglavnom bez oborina, ali vrlo hladno s najnižom jutarnjom temperaturom zraka od -11 do -6 Celzijevih stupnjeva, ponegdje može biti i niža, a na Jadranu između -4 i 2. Najviša dnevna temperatura bit će od -7 do -2, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...