Obavijesti

News

Komentari 16

Relković: 'Dobrom strategijom imamo šanse na izborima'

Relković: 'Dobrom strategijom imamo šanse na izborima'
1

Ivica Relković, strateg novonastale 'Stranke s imenom i prezimenom' je u emisiji Nedjeljom u 2 pojasnio da je polarizacija stavova unutar stranke bitna jer se tako može doći do zajedničkog cilja

VIDEO

U emisiji Nedjeljom u 2, kod Aleksandra Stankovića gostovao je politički analitičar Ivica Relković. Nekadašnji katolički aktivist i tvorac MOST-a pojasnio je zašto je skupa s uglednim pojedincima, načelnicima i gradonačelnicima osnovao stranku 'Stranka s imenom i prezimenom', koju neki i nazivaju MOST 2. Osim toga, komentirao je kakve šanse ima Stranka s imenom i prezimenom na parlamentarnim izborima. Relković smatra da je trenutna korona kriza utjecala na mišljenje građana tako da bi izbori mogli dobiti poneko osvježenje na političkoj sceni.

- Mnoge naše stranke nemaju strategiju, HDZ ju dakako ima. Imati strategiju i iz nje raditi pripremu za izbore, to je više vremena nego obilaziti Hrvatsku. Onaj tko ju nema zapravo ne zna što na izborima treba dogoditi. Odnosno, mora se dogoditi utakmica finala Svjetskog prvenstva, prvo morate dotle uopće i doći, zatim morate rasporediti snage, znati tko gdje igra... To nije nešto što se događa slučajno - istaknuo je Relković dodavši da ne stigne ništa osim baviti se strategijom novonastale stranke. 

- Ja sada gotovo da ne pratim aktualne događaje niti me to zanima. Ako želim maksimalno dobro odraditi posao, moram biti iskren prema svojim ljudima u stranci. Može se desit da će ih sutra neko ismijati što su dobili 2% na izborima, onda bi taj podsmijeh trebao ići prema meni. Moram odraditi najveći dio posla upravo zbog njih - dodaje Relković. 

Priznao je da Stranka s imenom i prezimenom ima šanse i potencijala dobiti više od 2% glasova na parlamentarnim izborima, no da bi korona kriza mogla utjecati na daljnji ishod. Relković smatra da HDZ-u i SDP-u idu u prilog kratke kampanje jer su one 'brendirane' stranke, međutim, kaže kako se treba uzeti i obzir što se dogodilo javnosti nakon karantene zbog epidemije koronavirusa i siguran je da se može dogoditi promjena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije nemoguće postići rezultat, no postavlja se pitanje 'kako'. I to 'kako' je ono što se treba definirati kroz određenu strategiju i taktike - zaključuje. 

Na Stankovićevo pitanje kako to da je od katoličkog aktivista došao do toga da danas pomaže pojedincima koji su sigurno bliže ljevici nego desnici da uđu u Sabor, Relković je kratko komentirao da 'onaj tko u mladosti nije bio revolucionar, a u kasnom dobu konzervativac, očito ne zna što bi u životu'. 

- Ja se ne bojim rasprave ni zastupanja manjinskog mišljenja. Ja gledam što je viši cilj i kako pomoći čovjeku, meni je 'misija' pokušati pomoći u obratu nekom najudaljenijem, ali ne pomoći njemu jer je pomoć uvijek udaljenija. Ako vi procjenjujete svjetonazorski može biti nekih razilaženja, ali to je isto sve relativno - rekao je Ivica Relković aludirajući na suradnicu Daliju Orešković kazavši da mu je ona bliža jer ne želi ukrasti i lagati, od primjerice, vjernika koji sjedi s njim u crkvi i zatim ode uzeti honorar kojeg pritom nije zaradio. 

- MOST se nije raspao do nakon drugih izbora, njih 12 je ostalo i ponovilo izbore, oni su ostali heterogeni. U tome je ključ, a ne u homogenosti. Ako imate zajednički cilj, vi ćete ga ostvariti, drugim riječima, ako rješavate pitanja gdje možete dobiti veću suglasnost, onda je heterogenost prednost - objasnio je Relković ključnu strategiju Stranke s imenom i prezimenom, dodajući da nije bitno da li je netko lijevi ili desni već je bitno raditi na zajedničkim ciljevima. 

U emisiji se dotakao i kontroverznih izjava u njegovoj knjizi 'Salve, salve zašto me progoniš' poput toga da je homoseksualnost izopačenost. 

- Ne, čovjek ne može biti izopačen već njegovo ponašanje može biti izopačeno. Ali ja ne mislim da je homoseksualno ponašanje izopačeno niti bih to ikada napisao - jasno je rekao Relković. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje