Obavijesti

News

Komentari 76

Revizija: MVP tajnici uz plaću tri godine isplaćivalo i honorar

Sa zaposlenicom Ministarstva za obavljanje poslova prikupljanja i obrađivanja dokumentacije te drugih poslova, nisu smjeli zaključivati ugovori o djelu, zaključak je revizije

VIDEO

Državni ured za reviziju objavio je u izvješću o financijskoj reviziji Ministarstva vanjskih poslova da je to ministarstvo administrativnoj tajnici u Kabinetu ministra isplatilo po ugovoru o djelu tijekom tri godine gotovo 300 tisuća kuna za dokumentacijske poslove, iako ti poslovi spadaju u redoviti posao zaposlenika i za njih se po zakonu ne može sklapati ugovor o djelu.

S administrativnom tajnicom, koja je primala plaću za redovan rad, u srpnju 2013. te u siječnju i prosincu 2014., Ministarstvo je zaključilo ugovore o djelu  za obavljanje  poslova  prikupljanja  i obrade dokumentacije te drugih poslova. Na temelju tih ugovora o djelu, zaposlenici je u 2013.,  2014. i 2015. isplaćena novčana naknada, u 28 mjesečnih isplata, u ukupnom iznosu  297.783 kune bruto, od čega se na isplate (dvanaest mjesečnih isplata) u  2015. odnosi ukupno 120.808 kuna bruto, navodi se u izvješću. 

Revizija ističe da državni službenici i namještenici kao redovito zanimanje obavljaju poslove iz djelokruga tih tijela i da sa zaposlenicom Ministarstva za obavljanje poslova prikupljanja i obrađivanja dokumentacije te drugih poslova, nisu smjeli zaključivati ugovori o djelu. Te je poslove zaposlenica trebala obavljati u okviru svojih redovnih poslova na koje je raspoređena prema rješenjima Ministarstva i za što je primala plaću za redovan rad.

Državni ured za reviziju objavio je izvješća o financijskoj reviziji nekoliko ministarstava i državnih tijela za 2015. i objavilo ih na svojoj internetskoj stranici. Revizijski postupci obavljeni su od siječnja do srpnja ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog te kao i nepravilnosti i propusta u vezi s imovinom u pripremi te u javnoj nabavi, koji su "dijelom posljedica nezadovoljavajućeg funkcioniranja sustava unutarnjih kontrola", Državna revizija izrazila je uvjetno mišljenje.

Problem ugovora o djelu navodi i u izvješću o financisjkoj reviziji Ministarstva turizma. Taj vid ugovora sklopljen je u tom ministarstvu s 21 vanjskim suradnikom, ali se sedam odnosi na drugo tijelo državne  uprave, Ministarstvo  mora,  prometa  i infrastrukture,  koje ima sjedište na istoj lokaciji kao i Ministarstvo. Najveći dio poslova prema zaključenim ugovorima o djelu se odnosio na poslove državnih službenika iz redovne djelatnosti Ministarstva, navodi se u tom izvješću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor