Obavijesti

News

Komentari 0

Revizija troškova Agencije za obrazovanje: Za zakup u Splitu plaćali 36.250 kuna mjesečno

Revizija troškova Agencije za obrazovanje: Za zakup u Splitu plaćali 36.250 kuna mjesečno

Tijekom 2020. sa Splitsko-dalmatinskom županijom krenulo se u pronalaženje prikladnog prostora u vlasništvu županije, čime bi se umanjila potrebna sredstva, a pozitivno rješenje očekuje se tijekom 2022.

VIDEO

Nalaz Državnog ureda za reviziju za 2020. pokazao je kako je mjesečni zakup prostora za splitsku podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje iznosio 36.250 kuna, nakon čega je Agencija krenula u potragu za prikladnijim prostorom kojim bi smanjila troškove.

Tijekom 2020. sa Splitsko-dalmatinskom županijom krenulo se u pronalaženje prikladnog prostora u vlasništvu županije, čime bi se umanjila potrebna sredstva, a pozitivno rješenje očekuje se tijekom 2022., odgovorila je Agencija na nalaz Revizije.

Troškovi za poslovni prostor u Tolstojevoj ulici u Splitu, od 417 metara četvornih, te su godine iznosili 435.000 kuna, mjesečna zakupnina bez PDV-a bila je 29.000 kuna, s PDV-kom 36.250 kuna.

Prema podacima s mrežne stranice podružnice, u njoj djeluje 14 viših savjetnika koji djelatnosti Agencije obavljaju u četiri dalmatinske županije, a po potrebi i na području cijele Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ugovor o zakupu datira iz 2003., a ima dodatak iz lipnja 2004. Na neodređeno su ga vrijeme zaključili zakupodavac i Zavod za školstvo čiji je pravni sljednik Agencija za odgoj i obrazovanje.

Na Donjim Sveticama račune za režije vezati uz korišteni prostor

Kad se radi o prostoru u Zagrebu (na Donjim Sveticama), Ured je Agenciji preporučio da u dogovoru s Ministarstvom obrazovanja i Agencijom za znanost i visoko obrazovanje, koji su na istoj adresi, od zakupodavca zatraži da račune za režijske troškove ispostavlja ovisno o tome koliko svatko od njih koristi prostora.

To je, objasnila je Revizija, potrebno kako bi Agencija u poslovnim knjigama evidentirala pripadajući dio rashoda za režije radi realnijeg iskazivanja rashoda.

Revizija je utvrdila da u zgradi u Zagrebu glavninu prostora koristi Ministarstvo (7028 metara četvornih ili 78 posto plus 61 garažno mjesto), Agencija koristi 1112 kvadrata (12,4 posto) i šest garažnih mjesta, a Agencija za znanost i visoko obrazovanje 890 kvadrata što je oko deset posto ukupne površine i sedam garažnih mjesta.

Mjesečna zakupnina za poslovni prostor je 7,5 eura po kvadratu (dakle 8340 eura) te 30 eura po garažnom mjestu. Ne uključuje troškove struje, grijanja, vode, odvodnje.

Državni ured za reviziju imao je zamjerke i na financijske izvještaje i na usklađenost poslovanja Agencije, pa joj je dao uvjetna mišljenja.

Utvrdio je kako je Agencija početkom 2020. imala 126 zaposlenika, a krajem godine četiri manje.

Ukupni su joj rashodi iznosili 24,5 milijuna kuna, od toga najviše, 17 milijuna kuna, za zaposlene. Materijalni rashodi iznosili su 6,4 milijuna, od čega se gotovo dva milijuna odnosi na zakupnine i najamnine, a na intelektualne i osobne usluge oko milijun i pol kuna.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a