Obavijesti

News

Komentari 0

Rezime prvog kruga: Kakve pametne ideje imamo ovaj put?

Rezime prvog kruga: Kakve pametne ideje imamo ovaj put?
2

Što je zajedničko stalku za veš, novim društvenim mrežama, mrtvačkim lijesovima i svjetskom prvenstvu amatera u nogometu na pijesku?

VIDEO

Samo 18 godina ima najmlađi kandidat natječaja Pametnom idejom do uspjeha, dok najstariji kandidat koji je poslao prijavu ima 64 godine. Ponosni smo i na jednog i na drugog, jer oni su samo dokaz da za pametne ideje nikad nije prekasno, niti prerano. Rok za predaju prijava već je daleko iza nas, a naš žiri marljivo i detaljno pregledava i ocjenjuje svih 174 pristiglih prijava. To je četiri prijave manje nego prošle godine, ali moramo pohvaliti sve natjecatelje i čestitati im na njihovom trudu, jer ove je godine puno manje nepotpuno i neozbiljno poslanih prijava.

Dubrovčani, gdje ste?

Prijave na natječaj Pametnom idejom do uspjeha stigle su iz svih županija lijepe naše, a najviše, dakako iz Zagrebačke županije – njih čak 77. Iz Dubrovačke županije izbrojali smo samo dvije pristigle prijave, pa se pitamo – prijatelji stari, gdje ste, trebamo li se zabrinuti da poduzetnički duh u najjužnijoj županiji posustaje? Osim toga, ove godine manje je poduzetničkih ideja koje se odnose na turizam. Muškarci su pokazali izraženiji poduzetnički duh i poslali su 131 prijavu, za razliku od 43 žene koje su kandidirale svoju pametnu ideju. Jedna nas brojka istovremeno i žalosti i raduje: na natječaj se prijavilo čak 41 nezaposleni kandidat, no tješi nas činjenica da ti ljudi ipak nešto rade, ne predaju se, već smišljaju svoj budući posao. Osim nezaposlenih, na natječaj su se prijavili direktori i zaposlenici tvrtki, studenti pa i umirovljenici.  

Maštovitost je neizbježna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nećemo vam otkrivati sve ideje koje su pristigle. Za neke ćete saznati kroz nekoliko dana, kad objavimo koje ideje ulaze u finale natječaja. Naše simpatije osvojile su ideje poput one kandidata koji pomoću sretne vode želi učiniti svijet boljim mjestom za život. Među prvacima u snalažljivosti definitivno je kandidat koji želi otvoriti veleposlanstvo neke zemlje u Republici Hrvatskoj, voziti se u službenom automobilu s CD tablicama i biti zaštićen diplomatskim imunitetom. Zatreba li mu kvalitetno i stručno napisan životopis, vjerujemo da će ga potražiti kod konkurentskih natjecatelja koji pružaju uslugu pisanja CV-a na kavi.

Bliži nam se svjetsko prvenstvo u nogometu, pa nimalo ne čudi ideja koja se odnosi na organizaciju svjetskog prvenstva amatera u nogometu na pijesku. Samo naprijed! 

Ako vam još nije jasno pitanje s početka teksta, evo odgovora: i stalak za veš, i mrtvački lijesovi, i nove društvene mreže i svjetsko prvenstvo amatera u nogometu na pijesku pametne su ideje kojima možda pomognemo da dođu do uspjeha.

Uspjeh ovih ideja na natječaju Pametnom idejom do uspjeha, ovisit će o njihovoj kreativnosti, inovaciji, ostvarivosti, razumijevanju i tržišnom potencijalu. Uvjereni smo da će žiri svojim predanim radom otkriti i ocijeniti ove potencijale za svaku od 174 prijavljene ideje i nestrpljivo očekujemo prve finaliste. Možemo li suditi po svim prijavljenim idejama, biti će zanimljivo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a