News

Komentari 8

Ribar se utopio nakon što ga je mladić gurnuo u more

Ribar se utopio nakon što ga je mladić gurnuo u more

Porečka policija uhitila je 17-godišnjeg mladića s područja Poreča zbog sumnje da je iz nehaja ubio Vinka Maretića (49). Gurnuo ga je u more s mola

Vinko Maretić (49) kojeg su 11. studenog prošle godine pronašli mrtvog u uvali Brulo kraj Poreča, nije se slučajno utopio, već je njegovoj smrti prethodio okršaj s 17-godišnjim mladićem i još šestoricom njegovih  prijatelja. Porečka policija je utvrdila da je 17-godišnjak ubio ribiča iz nehaja. Iz za sada neutvrđenog razloga mladić je 11. studenog oko 18 sati u turističkom naselju Plava Laguna gurno čovjeka u more dok je pecao na molu. Obdukcija je tada pokazala da se Maretić utopio, jer nije bilo vidljivih znakova nasilja. Neslužbeno se doznaje da je jedan od maloljetnika nakon pet mjeseci grižnje savjesti odlučio ispričati policiji što se točno dogodilo. Navodno su dvojica od šestorice mladića prišla ribiču i nakon kraćeg razgovora ga je jedan od njih jednostavno gurnuo u more.
- Šokirana sam. Toga dana kada se nije vratio kući, otišla sam ga tražiti zajedno sa susjedom i kumom i pronašle smo ga oko ponoći kako pluta. Kuma je pozvala policiju. Ne mogu vjerovati da je netko takvo što napravio. Pa on je bio duša od čovjeka i nikada nikom ništa nažao nije učinio. Toga dana je išao pecati iz gušta - kazala je njegova slomljena supruga Gracijela Maretić i dodala kako ne poznaje niti jednog od maloljetnika. Iz policije su nam kazali da će samo jedan mladić kazneno odgovarati, dok su drugi nakon razgovora pušteni kući.

Najčitaniji članci