Obavijesti

News

Komentari 119

Ribari s Murtera ulovili su tri ribe vrijedne oko 15.000 kuna

Ribari s Murtera ulovili su tri ribe vrijedne oko 15.000 kuna
16

Nisam se tome nadao. Bilo je nevjerojatno! Nešto je zagrizlo i počelo je vući. Natezanje je trajalo desetak minuta. Nije bilo lako, ispričao je 22-godišnji Toni

VIDEO

Nešto je zagrizlo i počelo vući. Natezali smo se deset minuta. Nas četvorica uspjeli smo ga zajedno izvući na palubu. Tek tada smo vidjeli što smo ulovili. Prava mrcina, opisao je Tony Car (22).

Posada ribičkog broda Mako iz Jezera na Murteru u nedjelju je ulovila ne jednog nego tri kapitalca gofa orhana. Među tri ribetine, teške ukupno 115,5 kilograma, koje je kod otoka Žirja između 14 i 15 sati izvadila ekipa pod vodstvom kapetana Vladimira Peze (35), bio je i jedan od najvećih primjeraka gofa ikad izvađenih iz našeg mora, težak čak 50,5 kilograma i duži od jednog i pol metra. Da čudo bude veće, ulovio ga je 22-godišnji zadarski student nautike Tony Car, kojem je ovo bio prvi ovakav izlet u lov na veliku morsku ribu.

- Nisam se tome nadao. Bilo je nevjerojatno. Nije bilo lako, ali pomogli su mi prijatelji - presretan je Tony.

Možda za uspjeh nije toliko nevažno da je s njim u brodu bio i Marko Sikirić (28), hrvatski ribički reprezentativac, dvostruki državni ribički prvak u lovu s obale i dvostruki državni viceprvak u lovu iz barke. 

- Nisam mu mogao puno pomoći s obzirom na to da je i meni ovo bio prvi put da sam išao u lov na veliku ribu. Ribe koje mi lovimo na natjecanjima teške su oko kilogram, ne više. Želio sam vidjeti što je to vertical jigging i imali smo sreće. Kod Žirja sam ulovio najveću ribu svog života - zadovoljan je Sikirić, koji je deset minuta nakon Careva kapitalca na palubu izvukao drugu mrcinu od gofa, tešku 33 kilograma.

Ali ni to nije bio kraj njihovoj ribičkoj sreći. Kapetan Vladimir Pezo izvukao je trećeg, neznatno manjega gofa, koji je na vagi pokazao 32 kilograma.

- Moj rođak i partner Željko Pezo (38) i ja našim brodom u ribolov vodimo turiste, ali teško da bi s njima mogli ostvariti ovakav rezultat. Izašli smo na more družiti se i zabaviti, bez ikakva pritiska. Zbog toga nas je i pratila sreća - kaže sretni Vladimir.

Gof je riba grabežljivica, koja živi u toplijim morima. Može narasti do 180 cm i težiti 80 kg, ali su u Jadranu manji. Najveći primjerci rijetko su teži od 50 kg. Gof je riba velikih dubina. Govori se da živi na 360 metara, ali koliko Vladimir zna, kod nas ga se zimi može naći na dubinama od 70 do 110 metara, a ljeti već od 30 metara. Meso mu je vrlo ukusno i na tržnicama postiže cijenu i do 120 kuna po kilogramu što je za tri ulovljene ribe oko 15.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)