Obavijesti

News

Komentari 5

Ribarskoj obitelji iz Šibenika potonuo četvrti brod: 'Bila je to najveća koća u cijeloj županiji'

Ribarskoj obitelji iz Šibenika potonuo četvrti brod: 'Bila je to najveća koća u cijeloj županiji'
5

Može li se barem ovaj spasiti, kazat će ronioci koji su otišli s vlasnikom Mudronjom na mjesto havarije kako bi ispitali je li moguće brod izvući na površnu

VIDEO

- Spašavali su se životi pa se ne zna još u kakvom je stanju brod i ima li mu spasa. Loše je to što je potonula najveća koća u Šibeniku, čak u cijeloj županiji. Brod tog ranga je još jezerski Tomiša, i to je sve samo ne mali brod. Da bude još dramatičnije koća Val Dva je četvrti brod koji je potonuo istom vlasniku, Vedranu Mudronji, koji je ujedno i kapetan, ali ovom neprilikom nije bio na brodu - ispričao nam je vlasnikov prijatelj Petar Baranović, šibenski ribar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Brod je potpuno kod otoka Sestrica Mala, 1,5 nautičke milje jugozapadno od Zlarina. Tročlanu posadu, splitskog kapetana i dva šibenska mornara spasila je Lučka Kapetanija i to vidljivo pothlađene zbog mora u kojem su se našli, dok došli su samostalno do obale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog prodora mora došlo je do potonuća.

- Da, istina je da je ovo četvrti brod i odmah da se maknu insinuacije brod nije bio osiguran više od obaveznog osiguranja, tako da ne stoji da se potapa namjerno. Dobro je što je najmlađi član posade uspio nazvati mobitelom pomoć, a više od sat vremena su bili pothlađeni na vjetru i škoju - kazao je Baranović koji je posadu i posjetio u bolnici.

Val Dva tako je od noćas četvrti brod koji je izgubljen u moru. Može li se barem ovaj spasiti, kazat će ronioci koji su otišli s vlasnikom Mudronjom na mjesto havarije kako bi ispitali je li moguće brod izvući na površnu.

Prije 22 godine, Mudronji je potonuo brod Borko, u NP Kornati. Četveročlanu posadu spasili su drugi ribari, a kapetana brod Lučke Kapetanija. Dvije godine kasnije, koća Stella je potonula u međunarodnim vodama kod otoka Jabuke, a četveročlana posada se jedva spasila, i to na gumenoj splavi.

Nakon tri godine potpuno je još jedan brod Sveti Luka u neposrednoj blizini noćašnje havarije, a jedina dobra vijest je da iako su brodovi potopljeni, nikad nije bilo ljudskih žrtava.

O potonuću broda oglasili su se i iz Ministarstva mora.

- Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) noćas, 13. svibnja u 00.29 sati obaviješteno je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj akciji traganja i spašavanja prema troje članova posade koćarice, koja se noćas nasukala i potonula u Zlarinskom kanalu.

Spasilačka akcija prema trojici ribara pokrenuta je slijedom dojave posade druge ribarske brodice, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split - priopćili su iz Ministarstva.

- Službenici Lučke kapetanije Šibenik od jutros su na poziciji pomorske nesreće gdje nisu uočili tragove onečišćenja mora, no s obzirom da je posada prijavila oko jednu i pol tonu pogonskog goriva u brodskome spremniku, iz Kapetanije je vlasniku izdan nalog za žurno komercijalno vađenje podrtine na učinkovit i siguran način, u svrhu zaštite mora i morskog okoliša.

Podrtina ne predstavlja ugrozu za ostale sudionike u pomorskom prometu, a nakon vađenja i teglja na siguran vez obavit će se očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, u nadležnosti Lučka kapetanije Šibenik - zaključili su iz Ministarstva mora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić