Obavijesti

News

Komentari 3

Ribič 'upecao' dječaka: 'Led je pucao pod njime, vikao je da ne zna plivati. Jako je bio uplašen'

Ribič 'upecao' dječaka: 'Led je pucao pod njime, vikao je da ne zna plivati. Jako je bio uplašen'

Dječak se vjerojatno igrao na rijeci te je u jednom trenutku led pod njim počeo pucati, a on je ostao zarobljen na santi koja je počela plutati nizvodno

U Kijevu na rijeci Desni, prošle je nedjelje ribič Richard Gorda postao pravi heroj. Kako piše BBC, muškarac je spasio dječaka (11) koji je ostao zarobljen usred rijeke na odlomljenoj santi leda.

Dječak se vjerojatno igrao na rijeci te je u jednom trenutku led pod njim počeo pucati, a on je ostao zarobljen na santi koja je počela plutati nizvodno.

Ribič se našao u pravo vrijeme na pravome mjestu, a cijeli video spašavanja dječaka koji je ubrzo postao viralni hit, objavio je na svom Facebooku profilu.

Na snimci se jasno vidi kako ribič Richard Gorda trči prema području s kojega je 11-godišnji dječak zvao upomoć.

- Vikao je da ne zna plivati, bio je uplašen... Zamolio sam prolaznike koji su se ondje zatekli da zovu policiju, vatrogasce...U međuvremenu sam u smjeru dječaka dobacio mamac, naravno bez udice, a on je, srećom, uspio iščupati konop iz vode. Zatim sam ga vrlo polako namotavao i sigurno vratio na obalu - ispričao je ribič.

- To nam je bila jedina šansa, led ispod dječaka već je počeo opasno pucati. Nadam se da će druga djeca, ali i njihovi roditelji naučiti vrijednu lekciju iz ovoga incidenta. Pazite na sebe i druge - dodao je hrabri ribič.