Obavijesti

News

Komentari 35

Riječani mirnim prosvjedom traže pravdu za mladića Davida

Riječani mirnim prosvjedom traže pravdu za mladića Davida
13

David je bio banjalučki student elektrotehnike koji je nestao u noći sa 17. na 18. ožujka nakon što se udaljio iz obiteljske kuće. U potragu za njime bila je uključena policija, ali i brojni građani

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Riječani mirnim prosvjedom podržavaju banjalučane u brobi za pravdu zbog ubijenog Davida Krstičevića Reporterka: Meri Tomljanović

Posted by 24sata Video on Sunday, 27 May 2018

- Kao građani koji žive u multikulturalnom gradu, u dugogodišnjoj slozi sa sugrađanima iz BiH, Srbije i ostalih država, te uzimajući u obzir slične tragedije koje su se u Rijeci dogodile pokojnom Vitomiru Jovičiću Simketu i Aleksandru Abramovu, odlučili smo mirnim prosvjedom dati podršku mladićevom ocu i svima koji suosjećaju s tragičnom smrću Davida Dragičevića. Naglašavam da ovaj prosvjed nema nikakvih političkih konotacija već je to jednostavno traganje za pravdom - kazao je Riječanin Elvis Karton, jedan od organizatora skupa podrške pod nazivom "Pravda za Davida", koji se u nedjelju u 17 sati održao u Rijeci.

Osim Riječana na prosvjed su došli i ljudi iz Slovenije, Mađarske i BiH te nekoliko od tzv. Dvanaest veličanstvenih Davidovih prijatelja koji su nešto više od dva mjeseca krenuli sa svakodnevnim prosvjedima u Banja Luci tražeći pravdu za tragično preminulog mladića.
Ovim skupom grupa građana Rijeke želi upozoriti na gorući banjalučki slučaj, izazvan nerazjašnjenom smrću 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, koji je nestao u noći sa 17. na 18. ožujka, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno 24. ožujka, na ušću rijeke Crkvene u rijeku Vrbas.

Službena istraga utvrdila je da mladić nije žrtva kriminalnog djela, ali niz indicija ukazivao je da je riječ o ubojstvu. Zbog nerazjašnjenog ubojstva uslijedili su protesti građana Banja Luke protiv vlasti Milorada Dodika. Otac nesretnog mladića, Davor Dragičević, za to vrijeme čini sve kako bi dokazao da mu je sin ubijen, odnosno kako bi potaknuo institucije da ubojice privedu pravdi.

'David nije htio biti diler, pa su ga oteli, mučili danima i ubili...'
'David nije htio biti diler, pa su ga oteli, mučili danima i ubili...'

- Mirnim putem i peticijom želimo poslati podršku u Banja Luku, da naši susjedi vide da smo uz njih i da Davida ne smatramo narkomanom, propalicom i klošarom kako su ga opisale tamošnje vlasti ne bi li zataškali svoja nedjela. David je mogao biti bilo tko od nas i naše djece i zato ne smijemo šutjeti i okretati glavu od istine - kazali su Riječani koji su u petak otputovali u Banja Luku kako bi i tamo svojim susjedima dali podršku u borbi za pravdu i istinu.

Ispred kultnog kluba Palach također će moći kupiti majice i bedževe s likom tragično preminulog Davida, čiji će se novac donirati Davidovom ocu za izradu novih majica, a ujedno će moći potpisati peticiju za kažnjavanje odgovornih osoba za Davidovu smrt. Budući da je David osim sportaša, umjetnika i studenta elektrotehnike bio i strastveni reper, u njegovu čast svirala je njegova omiljena, a sada i simbolična pjesma "Klinac u getu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.