News

Komentari 13

Riječanka 'liječniku iz Amerike' platila 'pošiljku s dijamantima' pa ostala bez 60 tisuća kuna

Riječanka 'liječniku iz Amerike' platila  'pošiljku s dijamantima' pa  ostala bez 60 tisuća kuna

Preko društvene mreže žena (73) upoznala je muškarca koji se predstavio kao liječnik iz Amerike,a koji se trenutno nalazi u Jemenu. Rekao je da joj je poslao paket s dijamantima...

Riječka policija provodi kriminalističko istraživanje koje se odnosi na kazneno djela prijevare. Riječ je o još jednoj prijevari putem društvene mreže kojom je oštećena 73-godišnjakinja. Naime,  u listopadu preko društvene mreže upoznala je muškarca koja se predstavio kao liječnik iz Amerike koji se trenutno nalazi u Jemenu. Spomenuti je  doveo u zabludu navodeći kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti što je žena i učinila, no paket do danas nije primila.

Žena je oštećena za novčani iznos od oko 60 200 kuna. Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju  u sumnjive novčane transakcije. 

- Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju – da li im je osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju  i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni. U slučaju sumnje da je na njihovu štetu počinjeno kazneno djelo pozivamo građane da se jave u najbližu policijsku postaju - poručuju iz PU primorsko goranske.

Najčitaniji članci