Obavijesti

News

Komentari 2

Riječki 3. maj - za 31. prosinca sazvana glavna skupština

Riječki 3. maj - za 31. prosinca sazvana glavna skupština
1

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je u Varaždinu rekao kako dvije grupacije žele ući u Uljanik i pratiti restrukturiranje i 3. maja i Uljanika

VIDEO

Riječki 3. maj objavio je putem Zagrebačke burze poziv za izvanrednu glavnu skupštinu koja će se održati 31. prosinca, a na kojoj će se odlučivati o izmjenama Statuta, koje su vezane uz Upravu tog brodogradilišta koje bi po novome imalo najviše pet članova. 

Na čelu riječkog brodogradilišta trenutno je direktor Maksimilijan Percan, dok se izmjenama Statuta predviđa da Uprava ima najviše pet članova - predsjednika i najviše četiri člana uprava. 

Predsjednika i članove Uprave 3. maja imenovao bi i opozivao Nadzorni odbor, a imenovali bi se na vrijeme do najviše pet godina i mogli bi ponovno biti imenovani. 

Nadzorni bi odbor s predsjednikom i članovima Uprave sklapao i pojedinačne ugovore o radu "kojima se uređuju njihova prava i obveze s temelja rada, a osobito plaća, sudjelovanje u dobiti, naknade, uvjete za raskid ugovora i dr."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izmjene Statuta također bi dale mogućnost imenovanja i zamjenika članova Uprave, za slučaj da su članovi Uprave "spriječeni u obavljanju poslova, budu opozvani, otkažu i sl.". Na prijedlog članova Uprave njihove bi zamjenike imenovao Nadzorni odbor. 

Rijeka: Radnici 3.maja ne mogu raditi jer nema materijala
Rijeka: Radnici 3.maja ne mogu raditi jer nema materijala

"Uprava vodi poslove društva na vlastitu odgovornost, podjelom rada i skupnim poslovodstvom. Članovi Uprave vode poslove društva s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika. Uprava je samostalna i odgovorna u vođenju poslova i slobodna u njihovom kreiranju", jedna je od 15-ak odredbi izmjena Statuta o kojima će dioničari odlučivati zadnji dan ove godine.

Inače, Nadzorni odbor 3. maja na danas održanoj sjednici nije prihvatio prijedlog radnika da se smijeni direktor tog brodogradilišta Maksimilijan Percan niti prijedlog da se imenuju novi članovi tog odbora, izvijestio je predstavnik radnika i predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić.

Šoljić je na sjednici, koja je održana u Puli, sudjelovao iz Rijeke videolinkom.

Ponovio sam, kao predstavnik radnika, stajališta svih radnika i Štrajkaškog odbora u "3. maju" -  zahtjev za smjenu Percana te da tražimo promjenu članova Nadzornog odbora, no većinski vlasnik ostao je pri tome da sadašnji direktor i članovi Nadzornog odbora ostaju, rekao je.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je u Varaždinu rekao kako dvije grupacije žele ući u Uljanik i pratiti restrukturiranje i 3. maja i Uljanika, a konačnu odluku s kojim partnerom ući u taj proces očekuje do Božića.

"Danas imamo dvije velike europske grupacije koje žele ući u Uljanik, financijski pratiti restrukturiranje i 3. maja i Uljanika. Započelo je dubinsko snimanje i jednog i drugog brodogradilišta. Siguran sam da ćemo mi konačnu odluku s kojim partnerom ući u takav proces imati do Božića ove godine", izjavio je Horvat odgovarajući nakon svečanog otvorenja novog poslovnog objekta tvrtke Mobilisis na novinarske upite o Uljaniku. 

Ministar je jučer izjavio kako su već dobili pismo namjere talijanskog Fincantierija, a idući tjedan u Ministarstvu čekaju i odgovor potencijalnog strateškog partnera iz ukrajinske Smart Holding grupe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...