Obavijesti

News

Komentari 9

Rijeka Glina prijeti kućama, na snazi izvanredne mjere zaštite

Rijeka Glina prijeti kućama, na snazi izvanredne mjere zaštite
14

Oko najugroženijih kuća u predgrađu Gline postavljene su vreće s pijeskom, a vatrogasci pumpaju zaobalne vode. Poplavljene su i neke državne ceste

VIDEO

Zbog izlijevanja rijeke Gline proglašene su izvanredne mjere obrane od poplava u Glini. Nabujala rijeka preplavila je državnu cestu Topusko-Katinovac-Maljevac i promet je u prekidu. Također, voda je prije nekoliko sati prekrila državnu cestu Glina-Topusko, kod naselja Marinbrod. 

Oko najugroženijih kuća u predgrađu Gline postavljene su vreće s pijeskom, a vatrogasci pumpaju zaobalne vode. U obrani od nabujale Gline, ali i zaobalnih voda, angažirani su i radnici glinskog Komunalca i Hrvatskih voda. 

Slično je i na rijeci Uni u Hrvatskoj Kostajnici. Zbog obilnih kiša izlila se i rijeka Kupa u Gradecu Pokupskom u dužini od 80 metara zbog čega je zatvorena državna cesta D36 do Lijevog Sredičkog.

Kod Hrastovljana su oko 18 sati proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Mještani se zbog izlijevanja rijeke Plitvice već treći dan bore s vodom i brane dvadesetak kuća, a vatrogasci su više od 40 sati ispumpavali vodu.

U Slavonskom Brodu vodostaj Save raste u prosjeku između 5 i 7 centimetara na sat. U 17 sati iznosio je 552 cm, a jučer je u isto vrijeme izmjereno 401 centimetar. To je još uvijek znatno manje od 939 centimetara koliko je izmjereno 18. svibnja ove godine.

U Koprivnici je kiša koja je proteklih nekoliko dana gotovo neprestano padala u gradskom je parku stvorila prava mala jezerca.

U Karlovcu su zbog visokog vodostaja Kupe i Korane još uvijek na snazi pripremne mjere obrane od poplava koje su uvedene još jučer u pet sati ujutro.

U Dubrovniku je voda još zamućena. U gradu su na četiri lokacije postavljene cisterne iz kojih građani mogu uzimati pitku vodu. U cijeloj zemlji bit će još kiše, uz rijetka sunčana razdoblja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu