News

Komentari 0

Rijeka: Od svibnja izravni letovi EasyJeta za London Gatwick

Rijeka: Od svibnja izravni letovi EasyJeta za London Gatwick

Iz Zračne luke Rijeke u utorak su najavili da se u tu zračnu luku vraća EasyJet, koji će od svibnja do listopada održavati izravnu liniju za londonsku zračnu luku Gatwick

EasyJet je najavio povratak na Zračnu luku Rijeka nakon 15 godina, uvođenjem izravne linije za London Gatwick, koja će prometovati u od svibnja do listopada 2022., dva puta tjedno - utorkom i subotom.

Iz Zračne luke Rijeke naglašavaju da se nakon već objavljenog povratka Ryanaira, Condor Airlinesa i Air Serbije vraća i EasyJet, jedan od najznačajnijih niskotarifnih avioprijevoznika sa tržišta Velike Britanije, koji je zaslužan za rekordni promet riječkog aerodroma u 2006. i 2007.

Stoga, kažu, Zračna luka Rijeka ove godine očekuje oporavak zračnog prometa i ostvarenje prometnog rekorda u broju putnika.

Navode da je nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i EasyJeta postignut konsenzus te da je u razgovorima s predstavnicima resornog ministarstva, županije, lokalnih jedinica, hotelskih kuća i sustava turističkih zajednica osigurana podrška promotivnim aktivnostima.

Te aktivnosti su nužne za bolje pozicioniranje Kvarnera na britanskom tržištu, stoga se planira potaknuti i povećati broj dolazaka gostiju s tog tržišta, koje sada ostvaruje manje od 1 posto noćenja na Kvarneru, priopćeno je iz Zračne luke Rijeke.

Najčitaniji članci