Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

Rijeka odnijela most: U Banjoj Luci i Tesliću izvanredno stanje

Rijeke koje su se izlile na sjeveru Bosne i Hercegovine prouzročile su prekid prometa na pojedinim dionicama, a najkritičnije je na području Teslića, Žepča i Zavidovića

Foto: Dnevni avaz
44 komentara

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave na sjeveru i središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje su  prometno odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom, javljaju u utorak agencije i lokalni mediji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rijeke koje su se izlile na sjeveru Bosne i Hercegovine prouzročile su prekid prometa na pojedinim dionicama, a najkritičnije je na području Teslića, Žepča i Zavidovića, javljaju lokalni mediji.

Foto: Dnevni avaz

Na području općine Teslić proglašeno je izvanredno stanje, jer su se izlile sve rijeke na tom području. Prekinuta je i sva prometna komunikacija zbog vode, ali i odrona, tako da nije moguće putovati ni prema Doboju, ni prema Banjoj Luci.

Foto: Dnevni avaz Nabujala rijeka Vrbanja odnijela je privremeni pješački most u Čelincu

U Banjoj Luci od ponedjeljka navečer proglašeno je izvanredno stanje, pripadnici Civilne zaštite su u stanju pripravnosti, raspoređeni na kritična mjesta na području grada zbog eventualnih poplava.

Sirene za uzbunu oglasile su se u ponedjeljak navečer u Čelincu, nedaleko od Banje Luke, a nabujala rijeka Vrbanja odnijela dio privremenog pješačkog mosta, javlja Alternativna televizija.

Besana noć za stanovnike Sanskog Mosta

Iz Federalne uprave Civilne zaštite upozoravaju na dodatni porast vodostaja Une i Sane u toku noći i u utorak, pa su na područje Sanskog Mosta uputili svoje timove.

Foto: Dnevni avaz

Strah od velikih poplava poput onih iz 2014. u Sanskom Mostu raste iz sata u sat, a Sanjane je u ponedjeljka uzbunila sirena koja se čula u popodnevnim satima.

Oko tri sata, voda je ipak probila nasipe, na putu prema naselju Šehovci i poplavila nekoliko kuća. Policija je obilazila naselja, pratila situaciju i upozoravala građane na opasnost, objavio je Dnevni avaz.

Kiša nije prestajala padati i još uvijek pada. Inače Sanski Most je grad na devet rijeka. Prema mjerenju u 3 sata  vodostaj Sane iznosio je 425 cm.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message