Obavijesti

News

Komentari 4

Riješili misterij nestalog aviona pilotkinje Earhart? 'Pogledajte snimke, poput skrivenog blaga!'

Riješili misterij nestalog aviona pilotkinje Earhart? 'Pogledajte snimke, poput skrivenog blaga!'
6

Amelia Earhart nestala je tijekom svojeg pokušaja da obiđe svijet. Njezin nestanak potaknuo je brojne teorije. Unatoč brojnim potragama, olupinu njezinog aviona do sada nisu pronašli

VIDEO

Nestanak pionirske pilotkinje Amelie Earhart u središnjem Pacifiku u srpnju 1937. godine, jedne od najvećih misterija u povijesti zrakoplovstva, možda se napokon približava svom razrješenju.

Tim američke tvrtke "Deep Sea Vision" objavio je da su pomoću sonara na dubini od gotovo 5000 metara u središtu Tihog oceana otkrili objekt koji izgledom podsjeća na nestali zrakoplov tipa Lockheed 10-E Electra Amelie Earhart, piše CBS News.

Amelia Earhart nestala je tijekom svojeg pokušaja da obiđe svijet. Njezin nestanak potaknuo je brojne teorije. Unatoč brojnim potragama, olupinu njezinog aviona do sada nisu pronašli.

Potragu za nestalim zrakoplovom uglavnom je financirao Tony Romeo, pilot i bivši američki obavještajac, koji je pridonio s 11 milijuna dolara ekspediciji.

- Ovo je najuzbudljivija stvar koja mi se dogodila u cijelom životu. Osjećam se kao desetogodišnjak u potrazi za skrivenim blagom - izjavio je Romeo svoje oduševljenje.

AMELIA EARHART (1897-1937) American aviation pioneer in early January 1935 before her solo flight from Honolulu to California.

Amelia Earhart i njezin navigator Fred Noonan nestali su 2. srpnja 1937. godine. Nakon dvije godine potrage, proglasili su ih mrtvima, jer su Sjedinjene Američke Države zaključile da su se srušili negdje u Tihom oceanu, a njihovi ostaci nikada nisu pronađeni.

Romeo tvrdi da je pronađeni objekt Earhartin zrakoplov, unatoč mutnoj kvaliteti fotografije. Planira se vratiti na mjesto otkrića ove godine ili početkom iduće godine s kamerom i dronom kako bi detaljnije istražili.

- Sljedeći korak je potvrda, i trebamo puno saznati o tome. Izgleda da ima nekih oštećenja. Mislim, već 87 godina leži ondje - izjavio je Romeo.

AMELIA EARHART (1897-1937) Pioneer American aviator in Newfoundland with her bi-plane "Friendship" in June 1928 prior to her record breaking flight across the America and back again.

U posljednjoj ekspediciji, tim je koristio podmornicu bez posade kako bi skenirao 5.200 četvornih milja morskog dna. Fotografija sumnjivog zrakoplova pronađena je na dubini od 5000 metara.

- Smatram da je ovo najveća misterija svih vremena - rekao je Romero

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina