Obavijesti

News

Komentari 26

Riješili misterij star 11 godina: Istražni zatvor za muškarca koji je ženu ubio i bacio u bunar

Riješili misterij star 11 godina: Istražni zatvor za muškarca koji je ženu ubio i bacio u bunar

Muškarac (63) ubio je ženu, a potom njeno tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar. Sve je potom zatrpao, a okno bunara premjestio kako bi prikrio tragove. Sve to napravio je zbog njenog stana

VIDEO

Muškarcu (63) odredili su istražni zatvor nakon ispitivanja pred Županijskim državnim odvjetništvom zbog sumnje u počinjenje teškog ubojstva te krivotvorenja isprava. Sumnja se da je usmrtio ženu kako bi stekao njen stan te potom tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar pa ga zatrpao otpadom i zemljom. 

POGLEDAJTE VIDEO

Okno bunara potom je premjestio kako bi prikrio lokaciju. Potom je krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji njenog stana, a potom je s tom dokumentacijom prisvojio nekretninu žrtve u zajedničkoj stambenoj zgradi. 

- U ovom predmetu je višegodišnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinitelj počinio kazneno djelo teškog ubojstva, krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja. Teško ubojstvo je počinio iz koristoljublja na način da je prisvojio stan oštećene. Obzirom da se radi o nestalim osobama, policijski službenici nikad ne prestaju s kriminalističkim istraživanjem. U posljednjih dvije do tri godine došli smo do saznanja da bi osumnjičeni mogao imati veze s kaznenim djelom ubojstva. Intenzivirano  kriminalističko realizirano je ovih dana - rekao je voditelj odijela za krvne delikte Miroslav Topić. 

Topić je potvrdio da je tijelo ubijene žene pronađeno na imanju od osumnjičenog te da je samo iskapanje tijela iz zatrpanog bunara trajalo dva dana. Policiji je jedini trag bila njihova sumnja da bi se tijelo moglo nalaziti u zatrpanom bunaru. 

- Prilikom ispitivanja osumnjičeni se branio šutnjom. Muškarac i ubijena žena su bili susjedi, odnosno živjeli su u istom stambenom objektu. Na imanju su pronađene određene stvari za koje se sumnja da pripadaju ubijenoj ženi - zaključio je Topić

 

Zagrebačka policija riješila 11 godina star slučaj: Ubio ženu, njezino tijelo bacio je u bunar
Zagrebačka policija riješila 11 godina star slučaj: Ubio ženu, njezino tijelo bacio je u bunar

Priopćenje DORH-a prenosimo u nastavku

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 23. rujna 2022. ispitalo hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 2. i 4. Kaznenog zakona, kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz članka 279. stavak 1. i 2. KZ-a i kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja iz članka 281. KZ-a, a sve u vezi članka 51. KZ-a, te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 63-godišnjak točno neutvrđenog dana između 12. listopada 2011. i 5. studenog 2011. u Zagrebu, kako bi stekao stan u vlasništvu ženske osobe (1935.) iskoristio okolnosti da ona živi sama te ju usmrtio i njeno tijelo zamotao u tepih, a potom tijelo prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Osnovano se sumnja da je tijelo bacio u bunar u dvorištu kuće te ga zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, nakon čega je okno bunara premjestio kako bi prikrio njegovu lokaciju. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 63-godišnjak, prema unaprijed stvorenom planu da se domogne nekretnine u vlasništvu žrtve koju je lišio života, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji njenog stana, a potom je s tom dokumentacijom prisvojio nekretninu žrtve u zajedničkoj stambenoj zgradi. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke u postupku, kao i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (članak 123. stavak 1. točka 2. i 4. ZKP-a). Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu