Obavijesti

News

Komentari 0

Karamarko se obrušio na SDP: 'Sramote nas pred svijetom...'

Karamarko se obrušio na SDP: 'Sramote nas pred svijetom...'
9

Sramote nas pred cijelim svijetom jer žene, djecu i starce tjeraju u hladnu Sutlu da bi prešli u Sloveniju, sram ih bilo, obrušio se šef HDZ-a Karamarko na Vladu

VIDEO

Već 9. studenog, dan nakon izborne pobjede u koju uopće više ne sumnjam kad vidim koliko ih je došlo na ovaj skup, kreću hitne promjene Zakona o hrvatskim braniteljima i svega što je nanijelo čemer hrvatskom narodu, izjavio je u četvrtak navečer Josip Đakić pred 2.000 članova i simpatizera HDZ-a i njegovih partnera iz Domoljubne koalicije (HSP dr. Ante Starčević, HSS, HSLS, ZDS, HGS, Hrast i BUZ ) u osječkoj dvorani Gradski vrt na njihovom prvom predizbornom skupu

Đakićev nastup najavljen je stihovima pjesme Miroslava Škore i grupe Džentlmeni "Poznaju me i selo i grad, ja sam prava lola slavonska". Škoro je kasnije otpjevao još jednu pjesmu, "Ne dirajte mi ravnicu", koju je napisao prije 25 godina i koju je odlučio pokloniti Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a. Pjevao je još i Mate Bulić i to Thompsonovu pjesmu "Lijepa li si".

Davor Javorović/PIXSELL

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, prvi je na listi za IV. izbornu jedinicu na kojoj je samo jedna žena, i to Anamarija Petin iz HSS-a.

Imamo čak i jednu ženu na listi, čuvat ćemo je kao dragulj, pohvalio se njezinim uvrštenjem na listu Milijan Brkić kojemu nije bilo teško izbrojati da 14 kandidata Domoljubne koalicije u IV. Izbornoj jedinici imaju "ukupno 29 djece, a 30. je na putu, trudna je supruga Ivana Tepeša, predsjednika HSP-a dr. Ivan Starčević".

Tepeševo "dijete na putu" u svom obraćanju okupljenima spomenuo je i Tomislav Karamarko govoreći o obitelji kao o jednom o stupova društva.

- Demografi predviđaju da ćemo 2050. godine imati 700.000 stanovnika manje, da će nas biti 3,5 milijuna. Zar smo zato krvarili, ginuli u Domovinskom ratu stvarajući državu koja nestaje?! Krajnji čas je da se trgnemo. Naš program je da nas do 2050. godine bude 700.000 više, mora nas biti pet milijuna! I zato ćemo rođenje svakog djeteta u Hrvatskoj pratiti sa tisuću eura, Tepeš, i ti ćeš isto dobiti 1000 eura! Želimo pokazati novi odnos države prema obitelji, to nije trošak, to je investicija svih investicija. Nema veće investicije od investiranja u budućnost vlastitog naroda - rekao je Karamarko.

Davor Javorović/PIXSELL

Ni on, kao nijedan drugi govornik, nije nijednom spomenuo Zorana Milanovića, a Milijan Brkić se javno pohvalio da "ne želi ni spominjati ime šefa ove nesposobne Vlade".

Karamarko, koga su na pozornicu dopratile snaše u narodnim nošnjama, u Osijeku je prvi predizborni skup Domoljubne koalicije nazvao "završnim dijelom demokratskog pohoda prema izbornoj pobjedi".

- Drugačiji smo od njih, jer ne mislimo da je Hrvatska slučajna država, da je Domovinski rat građanski rat, da je Hrvatska agresor na Bosnu i Hercegovinu i da je Tito veći od Tuđmana - rekao je Karamarko, a dotaknuo se i izbjegličke krize koja već više od mjesec dana svoj vrhunac ima na istoku Hrvatske. 

- Vidimo ovih dana desetke tisuće migranata koji žele u Njemačku, gdje vide svoju perspektivu. Dužni smo im pomoći i želimo im pomoći. Ali, upitajmo se je li ova Vlada posvetila ijedan dan ili jedan posto te iste energije da zaustavi nevidljivu rijeku naših migranata koji su za njezina mandata pošli u Njemačku, Irsku, zemlje širom Europe. Prije par dana su mi u Münchenu rekli da katolička crkva otvara misiju u Dublinu!!! Naši mladi idu u Dublin i tamo nataču pivo po irskim pubovima umjesto da obrađuju svoja polja i to prodaju hotelima na Jadranu! - poručio je Karamarko.

Karamarko je program Domoljubne koalicije nazvao "programom za spas Hrvatske", iskazao spremnost da preuzme odgovornost za učiniti Hrvatsku ozbiljnom državom, "onakvom kakva je bila dok ju je vodio Tuđman", najavio zaustavljanje "uvoznog mahnitanja", a među kapitalnim projektima spomenuo je izgradnju kanala Dunav – Sava, "projekta kojeg su sanjali naši pradjedovi i čiju izgradnju je silno želio predsjednik Tuđman – naš je zavjet to sada ostvariti"!

- Proglašavali su nas i Viktora Orbana fašistima, nacistima kad smo pozivali da usmjeravaju migrante na legalne granične ulaze u zemlju,a sebe su predstavljali najvećim humanistima na svijetu. Sramote nas pred cijelim svijetom jer žene, djecu i starce tjeraju u hladnu Sutlu da bi prešli u Sloveniju, sram ih bilo - obrušio se Karamarko na Vladu i njihovu politiku prema izbjegličkoj krizi.

Davor Javorović/PIXSELL

Na kraju izbornog skupa Milijan Brkić je Tomislavu Karamarku priredio iznenađenje pozvavši na binu osječku heroinu Enu Šarac da predsjedniku HDZ-a uruči krunicu, a Karamarko joj je uzvratio također s krunicom koju je blagoslovio papa Ivan Pavao II. Ena je najavila šestu operaciju u borbi koju 13 godina vodi "s podstanarom u glavi", kako ona već naziva tumor na mozgu, a pritom je pozvala HDZ da zaustave odlazak liječnika i medicinskih sestara u inozemstvo.

Rimac: Ono što Vlada promovira velika je laž

- Pozdravljam sve Hrvatice i Hrvate iz ponosnog Osijeka s našeg prvog središnjeg skupa. HDZ i Domoljubna koalicija nikada nisu govorile o anketama kao mjerodavnim anketama. Naša najbolja anketa bit će 8. studenog kada će u Hrvatskoj zavladati Domoljubna koalicija koja će pobijediti zahvaljujući svim Hrvaticama i Hrvatima - rekla je Josipa Rimac za RTL Danas komentirajući izborne ankete koje predviđaju tijesnu izbornu utrku.

Rimac kaže da se HDZ ne vodi oštrom retorikom.

- Ovo je retorika koju razumije hrvatski narod. Mi smo upravo u prethodnim fazama promovirali svoj program. Danas šaljemo jasne poruke ovdje iz Slavonije. Šaljemo ih srcem, šaljemo ih puni emocija i ljubavi. Želimo spasiti Hrvatsku, želimo bolju Hrvatsku - izjavila je za RTL.

Rimac je rekla da će u sklopu kampanje HDZ obići cijelu Hrvatsku, svih deset izbornih jedinica, da će razgovarati i poslati poruku hrvatskom narodu da su promjene nužne.

Komentirala je i izjavu ministra Grčića da je njegova Vlada napravila sve što može da pokrene Hrvatsku i da je to učinila.

- Ministar u odlasku je u više navrata rekao kako vodi statistiku i koliko poznaje postotke i brojke. Ono što je sigurno, ali i žalosno, je da su sve veće statistike nezaposlenih i onih koji odlaze iz Hrvatske. To se mora zaustaviti. Ono što promovira Vlada u odlasku je jedna velika laž. Hrvatski to narod zna i to će kazniti -  uvjerena je Rimac.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela