Obavijesti

News

RIT diplomanti: Radimo one poslove koje smo uvijek željeli

RIT diplomanti: Radimo one poslove koje smo uvijek željeli
2

Snalažljivost, proaktivnost, točnost, preciznost, prezentacijske i komunikacijske vještine... Glavne su to vještine koje poslodavci traže od mladih ljudi prilikom prvih zapošljavanja.

U istraživanju koje je koledž RIT Croatia proveo, a koji je obuhvatio 20 kompanija s kojima redovito surađuju, iznjedrilo je podatke u kojima poslodavci naglašavaju: Vaši studenti su snalažljivi, proaktivni, precizni i uspješno primjenjuju stečena znanja u praksi!

Po čemu diplomanti RIT Croatia prednjače?

RIT  Croatia Dubrovnik, čiji programi i nastavni planovi su u potpunosti usklađeni sa standardima obrazovanja američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology,  uspješno i učinkovito priprema mlade ljude na stvaran poslovni svijet koji je pred njima.

Nastava je na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima i udžbenicima, što studentima omogućuje usavršavanje engleskog jezika do naprednog stupnja poslovne komunikacije. Prepreke za ostvarivanje međunarodne karijere tako su potpuno uklonjene.

Upravo uspjeh diplomanata RIT Croatia Dubrovnik, a kojih je više od 1800, je ono čime se koledž najviše ponosi.

Diplomanti RIT Croatia Dubrovnik: Posao smo našli u Europi, Americi, Australiji....

Države u kojima diplomanti RIT Croatia rade su rasprostranjene u cijelom svijetu, od Amerike, Australije, Europe, ali i Arapskih Emirata.

No, možda i najbitniji podatak, da rade u karijerama za koje su se obrazovali i poslove u kojima se doista pronalaze te industrije u kojima žele ostati.

S obzirom na obrazovanje koje su stekli vrata su im otvorena gotovo u svim industrijama - osiguranje, tehnologije, telekomunikacije, transport, osobne usluge, hotelijerstvo, marketing, državna uprava, obrazovanje, ugostiteljske djelatnosti, autoindustrija, trgovina, nekretnine...

Diplomantica RIT Croatia u Dubrovniku:  Temelj moje karijere je praksa koju sam odradila na studiju

- Najveća vrijednost studiranja na RIT Croatia u Dubrovniku je bila mogućnost prakse na internacionalnim lokacijama. Tako sam ja sa mnogim svojim kolegama odabrala praksu u Americi kako bi učvrstila znanje stečeno tijekom studija. Danas sam sigurna da moja karijera ne bi imala isti tijek bez odlaska na stručnu praksu u Ameriku koju mi je pružio RIT Croatia. Sve što sam radila nakon studija gradilo se na temeljima tog iskustva – rekla je Ana Jarak, koja je RIT Croatia upisala u generaciji '97. godine.

Ana, uz brojne poslovne obaveze i mnogobrojna putovanja, uvijek nađe vremena za svoje bivše kolege. Mnoge od njih svakodnevno susreće i u poslovnom okruženju.

- Pronalazak radnog mjesta nakon završetka studija za mene i moje kolege nije predstavljao neki veliki problem. Nakon iskustva koje smo stekli tijekom studiranja bili smo dobro pripremljeni za buduće karijere. Često se družimo i izvan posla. To je dio cjelokupnog odnosa koji njegujemo na fakultetu. Zajednica diplomanata RIT Croatia je vrlo snažna – kazuje diplomantica Ana, donedavno predsjednica te zajednice.

Što je Service Management?

RIT Croatia Dubrovnik nudi budućim studentima jedinstvenu priliku: otkriti svijet uslužnih djelatnosti kroz praktično ispitivanje globalnih trendova i teorijsku pripremu za preuzimanje vodećih uloga u organizacijama budućnosti.

Četverogodišnji Service Management na RIT Croatia u Dubrovniku naglasak stavlja na discipline kao što su turizam, hotelijerstvo, marketing u turizmu, financije, menadžment, event menadžment, mikro i makro ekonomija, poduzetništvo i njihovu primjenu u turizmu. Studij je dovoljno fokusiran na područje uslužnih djelatnosti da osigurava potrebna znanja o toj industriji, ali je istovremeno dovoljno širok da pripremi studente za zapošljavanje u velikom broju drugih područja i industrija.

Nastava se održava na engleskom jeziku i uključuje minimalno 1200 sati prakse u kompanijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Poslije uspješnog završetka studija studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.

Fill out my online form.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu