Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Rješenje za vodu u Sl. Brodu: Radovi će biti gotovi u siječnju

Ministar Ćorić rekao je nakon sastanka da su svi radovi koji su poslije Uskrsa dogovoreni završeni ili su počeli. "To znači da smo omogućili dostavu 100 litara vode u sekundi gradu Slavonskome Brodu...

Ministar Ćorić obišao radove na povezivanju vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
3 komentara

Radovi vrijedni 20 milijuna kuna na vodoopskrbnom sustavu u Sikirevcima, kojim će se stabilizirati opskrba vodom Slavonskoga Broda, bit će završeni tijekom siječnja, najavio je u četvrtak ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nakon radnog sastanka u Sikirevcima, u Brodsko-posavske županiji. 

Interventni radovi dogovoreni su u travnju nakon ekološkog izgreda - onečišćenja pitke vode u Slavonskome Brodu. 

Na sastanku su, osim ministra, bili generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, načelnik općine Sikirevaca Josip Nikolić, gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković te predstavnici komunalnih tvrtaka koje upravljaju vodoopskrbnim sustavima na području Slavonskoga Broda i Vukovarsko-srijemske županije. 

Ministar Ćorić rekao je nakon sastanka da su svi radovi koji su poslije Uskrsa dogovoreni završeni ili su počeli. "To znači da smo omogućili dostavu 100 litara vode u sekundi gradu Slavonskome Brodu, a u sljedeća dva-tri mjeseca omogućit će se dostava 200 litara u sekundi. Danas je omogućeno spajanje i Sikirevaca na magistralni vod, u sljedećem razdoblju oko 500 kućanstava bit će priključeno na ispravnu i pitku vodu", rekao je  ministar Ćorić. 

Tijekom realizacije poslova zadovoljni su načelnik Josip Nikolić i slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Nikolić je priznao da je bio vrlo sumnjičav kad je riječ o realizaciji dogovorenih radova jer su slična obećanja Sikirevčani dobivali godinama.

 "Hvala svima. Dogovor je postignut drugi dan Uskrsa, a priključci evo kreću. Mještani su zadovoljni, u prvih pet dana prijavilo se 250 kućanstava. Za njih je priključak od glavnog voda do mjernog mjesta sa satom besplatan", rekao je Nikolić.

 "Mi već koristimo više od 100 litara u sekundi, novim spojem dobit ćemo još oko 250 litara u sekundi, čime će biti pokrivene potrebe Slavonskoga Broda i okolnih općina. U vršnim periodima dodatne količine vode osiguravat ćemo iz naše tvornice vode (vodocrpilište Jelas)", rekao je Mirko Duspara.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković podsjetio je kako je u prošlom razdoblju dogovoren i model upravljanja vodocrpilištem u Sikirevcima. Na vodocrpilištu su opremljena tri nova zdenca iz kojih će se opskrbljivati Slavonski Brod, a postojeća četiri zdenca namijenjena su potrošačima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Po istom ključu, zdencima će upravljati Vodovod iz Slavonskoga  Broda i Vodovod iz Vinkovaca.

 "Na ovom vodocrpilištu imamo dovoljno vode - tisuću litara u sekundi, i nitko neće biti oštećen. Dogovorom dvaju vodovoda omogućava se širenje vodoopskrbne mreže u Vukovarsko-srijemskoj županiji do Vrbanje na krajnjem istoku, a po potrebi i za područje Osječko-baranjske županije", istaknuo je Đuroković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message