Obavijesti

News

Komentari 3

Rješenje za vodu u Sl. Brodu: Radovi će biti gotovi u siječnju

Rješenje za vodu u Sl. Brodu: Radovi će biti gotovi u siječnju
4

Ministar Ćorić rekao je nakon sastanka da su svi radovi koji su poslije Uskrsa dogovoreni završeni ili su počeli. "To znači da smo omogućili dostavu 100 litara vode u sekundi gradu Slavonskome Brodu...

VIDEO

Radovi vrijedni 20 milijuna kuna na vodoopskrbnom sustavu u Sikirevcima, kojim će se stabilizirati opskrba vodom Slavonskoga Broda, bit će završeni tijekom siječnja, najavio je u četvrtak ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nakon radnog sastanka u Sikirevcima, u Brodsko-posavske županiji. 

Interventni radovi dogovoreni su u travnju nakon ekološkog izgreda - onečišćenja pitke vode u Slavonskome Brodu. 

Na sastanku su, osim ministra, bili generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, načelnik općine Sikirevaca Josip Nikolić, gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković te predstavnici komunalnih tvrtaka koje upravljaju vodoopskrbnim sustavima na području Slavonskoga Broda i Vukovarsko-srijemske županije. 

Ministar Ćorić rekao je nakon sastanka da su svi radovi koji su poslije Uskrsa dogovoreni završeni ili su počeli. "To znači da smo omogućili dostavu 100 litara vode u sekundi gradu Slavonskome Brodu, a u sljedeća dva-tri mjeseca omogućit će se dostava 200 litara u sekundi. Danas je omogućeno spajanje i Sikirevaca na magistralni vod, u sljedećem razdoblju oko 500 kućanstava bit će priključeno na ispravnu i pitku vodu", rekao je  ministar Ćorić. 

Tijekom realizacije poslova zadovoljni su načelnik Josip Nikolić i slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Nikolić je priznao da je bio vrlo sumnjičav kad je riječ o realizaciji dogovorenih radova jer su slična obećanja Sikirevčani dobivali godinama.

 "Hvala svima. Dogovor je postignut drugi dan Uskrsa, a priključci evo kreću. Mještani su zadovoljni, u prvih pet dana prijavilo se 250 kućanstava. Za njih je priključak od glavnog voda do mjernog mjesta sa satom besplatan", rekao je Nikolić.

 "Mi već koristimo više od 100 litara u sekundi, novim spojem dobit ćemo još oko 250 litara u sekundi, čime će biti pokrivene potrebe Slavonskoga Broda i okolnih općina. U vršnim periodima dodatne količine vode osiguravat ćemo iz naše tvornice vode (vodocrpilište Jelas)", rekao je Mirko Duspara.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković podsjetio je kako je u prošlom razdoblju dogovoren i model upravljanja vodocrpilištem u Sikirevcima. Na vodocrpilištu su opremljena tri nova zdenca iz kojih će se opskrbljivati Slavonski Brod, a postojeća četiri zdenca namijenjena su potrošačima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Po istom ključu, zdencima će upravljati Vodovod iz Slavonskoga  Broda i Vodovod iz Vinkovaca.

 "Na ovom vodocrpilištu imamo dovoljno vode - tisuću litara u sekundi, i nitko neće biti oštećen. Dogovorom dvaju vodovoda omogućava se širenje vodoopskrbne mreže u Vukovarsko-srijemskoj županiji do Vrbanje na krajnjem istoku, a po potrebi i za područje Osječko-baranjske županije", istaknuo je Đuroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Obrat! Milanović će ipak moći u kampanju SDP-a već u travnju. Evo kako legalno to može učiniti
CIRKUS IDE DALJE

Obrat! Milanović će ipak moći u kampanju SDP-a već u travnju. Evo kako legalno to može učiniti

I predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je potvrdio da nema zapreke da se predsjednik kandidira na izborima za Europski parlament. Milanović je izborne datume lukavo odredio da može ući u finiš kampanje